Kır pidesi - kapalı pide |
Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı kuru maya (bunun yerine bir paket kuru ya da yaş maya da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un ( ben 4 bardağa yakın kullandım 3 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
İçi için
İki orta boy haşlanmiş patates
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tercihen maydanoz
* Arkadaşlar isterseniz içini peynirli ya da kıymalı da yapabilirsiniz.
Yapılışı
Ilık su, süt, yağ, maya, şekeri karıştırıp 5 dk kadar üzerinin köpüklenmesini bekleyelim. Sonrasında tuz, un ve yumurta akını da ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim daha sonra 15 dk dinlensin o arada içini hazirlayalim.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unladığımız tezgahta merdaneyle uzunlamasına açalım. İçini koyup dikkatlice kenarlarını birleştirelim ve yağladığımız tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim isterseniz çatalla çizikler atabilirsiniz. 15 dk dinlenmeye bırakalım. Önceden ısıttığımız 180 derecede (varsa fan ayarlı) 15 dk pişirelim. Hemen çıkarıp üzerini bezle örtelim ve pidelerimiz hazır. Yiyen herkese afiyet olsun..
Allah'a emanet olun kardeşler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder