Sivas katmeri Tarifi
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı kadar un (azar azar ekleyin ki insan una farklılık olabiliyor)
Aralarına sürmek için sade yağ(tarifi sayfamda var)
Yapılışı;
Ilık Su,ılık süt,maya, şeker karıştırılıp 10 dk bekletilir ve kalan malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. 20-30 dk hamur mayalanmaya bırakılır iki bezelye ayrılıp ikisi açılır aralarına yağ sürerek bir tanesi dörde katlanır diğer hamurun ortasına konur aynı şeklide yağlanarak o hamur da bu kare hamur içinde kalacak şekilde yağlanarak katlanır.ve merdaneyle tepsinize göre açılır. Üzerine 1 kaşık yoğurt ve bir yumurta sarısı sürülür. Bıçakla iz yapılır 15-20 dk bekletilip 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder