Güzel bir limonata tarifim var Osmanlı'da sarayda yapılan tarif
3 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
3 lt su
1 çay kaşığı limon tuzu
Limon ve portakali bir gün önceden buzluğa koyarsaniz acı tadını kırar
Yapacağınız zaman çıkarıp dış kabı çok derine dalmadan rendeliyoruz bu kısmı bir kaba alıp şekerle şeker kaybolan Kadar yoğuruyoruz, kabuğun altındaki beyaz kısmı soyup atıyoruz ve kalan kısmı ince yuvarlaklar olarak dilimliyoruz en az 5 dk kadar yoğurmuş olduğumuz diğer karışıma ekleyip meyvelerin suyu posasindan ayrılana kadar yoğuralım ve 3 litre su ekleyelim karıştırıp 5-10 dk dinlendirelim ve bir kaba tülbent yardımıyla süzerek aktaralim son kalan posalarin da suyunu iyice sıklıktan sonra limon tuzunu ekleyip karıştırdıktan mı limonatamiz hazirr soğuk soğuk tamam ramazan için şimdiden deneyenlere afiyet olsun..
|
Limonata tarifi |
|
Orijinal limonata tarifi | | | | | | | |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder