Maklube nasıl yapılır |
Maklube tarifi |
Orjinal maklube tarifi |
Gerçek Maklube |
Malzemeler
2,5 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy domates
3 yeşil biber
2 orta boy patates
2orta boy patlıcan
1kilo kadar et (tavuk,kuzu ya da karışık olabilir) ben genelde karışık yapıyorum.
Hazırlanışı;
Önce etleri yıkayıp haşlayalım (suyunu dokmeyin kullanacağız). Onlar hazırlanırken patlıcanları doğrayıp tuzlu suya koyalım (acılığı varsa alsın), patatesleri soyup suya koyalım (kararmasın). Pirinçleri sıcak suda ıslayalim,
Etleri haşladiktan sonra kizartalim ve aynı yağda sebzeleri de kizartalim domatesi ince ince doğrayip kavurali,once tencere dibine etleri patates ve patlicani sonra domates sosunu ve en son kavurdugumuz pirinci koyalim ve pirincin uzerini ortmeyecek kadar haşlama suyu ekleyelim yukaridaki resimden biraz daha az olsun yetmezse sicak su da olur.kaynamaya başladıktan sonra suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim ve bı yarım saat dinlendirip bir sınır ters çevirelim afiyet şifa olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder