2 Temmuz 2018 Pazartesi

Şam böreği

Gözleme tarifi
Şam böreği



Şam böreği tarifi (semiz otlu)

1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5 Su bardağı ılık su
3 bardak kadar elenmiş un (unu azar azar ekleyin ki undan una çok fark ediyor)
Tuz

İçi için;
İki demet semizotu (parpar) (patatesli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz)
200 Gr kadar beyaz peynir
Bir orta boy soğan
Baharat olarak; tuz,pul biber, sumak,kara biber

Yapılışı;
Su ve mayayi karıştırıp üzeri hafif kopuklenince tuzu ekleyip eritelim ve unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan ve çok da sert olmayan bir hamur yoğuralım. 20 dk dinlendirelim sonra cevizden biraz daha büyük bezelere bölelim .

Semiz oyunu ayiklayip yikayalim kucuk küçük doğrayalim ve sirkeli suda bekletelim. Bu arada soğanı doğrayıp hafif yağda kavuralim sürdüğümüz semizotunu ekleyip ağzı kapalı yumuşayana kadar pişirelim ve sonra suyu gitsin diye agzini açalım.ocak alınca peynir ve baharatı ekleyelim açmış olduğumuz bezeleri yarısına iç harcı sürüp diğer kısmını üstüne kapatalım. Kenarlarında kalan hamuru keselim ve az yağlı tavada arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun deneyenlere :)

**İç harcını koyduktan sonra bekleyeceksek un serptiğimiz temiz bir bezin arasına koyalım ki hamur yapişmasin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder