18 Ağustos 2018 Cumartesi

Baklava tarifi

Baklava

Baklava Tarifi

Bayramlık tatlı tarifleri

şöbiyet,gazete baklavası,ay baklava,

Malzemeler

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı süt

1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

yarım limon suyu

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

bir dilim limon

Yapılışı

önce şerbeti hazırlayın.şeker ve suyu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra 30 dk daha kaynatın. Son 10 dk da limon ilave edin. un hariç tüm malzemeleri ekleyip unu yavaş yavaş ekleyin.yumuşak bir hamur elde edince 20 dk kadar dinlenmeye bırakın. Sonra bezelere ayırıp (15-20 adet) teker teker eçın ve ince bir oklavaya sarip iki kenarından büsüştürün bu şekilde yufkayı bir kağıdın ya da bezin üzerine bırakıp 5 dk kadar kurumasını bekleyin iki yufka açma kadar önceki kuruyor zaten. Hafif Kuruyan yufkanin üç yan kenarını düşlemek için kesip ceviz serpeceğiniz kenarın altına yerleştirin ve ceviz serpip bez yada kağıt neye koyduysanız yufkayı bir kenarından kaldırarak yuvarlayın. Ve dinleyerek tepsiye dizin. Üzerinebolca sadeleştirilmiş tereyağı gezdirip 160 derecede 50 dk ya yakın üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti soğuk ya da ılık baklavanın üzerine dökün. Çıtır çıtır baklavanız ikrama hazır afiyetler olsun.diğer en kolayı dan ve enfes kıvamlı baklava tarifim için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder