Börek Tarifi
Çıtır börek tarifi
Baklava börek
selamün aleyküm arkadaşlar bugün özel bir börek tarifim var sizlere. Milföy taş çıkaran Adana'nın meşhur böreğini anımsatan (yakında ona da uyarlaması düşünüyorum takipte kalın) üzeri boll çıtırlı altı yumuşacık lezzetli bir börek tarifi bu. Sadece dört bezeyle onlarca katlı bir börek yapıyoruz İnşallah.
malzemeler
3/4su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
2/3 sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 yumurta
yarım yemek kaşığı limon ve 1 dolu tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ((4 su bardağına yakın kullandım)
iç malzemesi
3 orta boy patates
100 Gr kadar beyaz peynir
bı tutam maydanoz,tuz, karabiber
un hariç tüm malzemeyi karıştırın ve azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp 15 dk dinlendirin. Sonra merdaneyle açıp (çok ince olmasına gerek yok) aralarına nişasta sürerek katlayın. Ve 15 dk daha böyle bekletin ki nişasta dökülmesin. Artık açabildiğiniz kadar açıp tepsi büyüklüğünde kesin en altta ve en üste düz parçayı koyun. Her yufkayi koyduktan sonra hafif yağ gezdirin,İki yufkadan sonra iç malzemeyi koyun ve diğer iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. En son böreği dilimleyip üzerine 1 su bardağı yağ ve yarım su bardağı süt dökün ve 160 derece ısınmış fırında yavaş yavaş 50 dk kadar pişirin.
püf noktaları; unun kaliteli (protein değeri yüksek) olması açılmayı kolaylaştırır!
Nişastalı olduğu için ağır ateşte pişmesi önemli
direk sıcak servis etmeyelim ki içini iyice çeksin
Ben Patatesli iç kullandım ama peynirli daha çok yakışır gibi geldi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder