Yağlı Biber Turşusu
turşu tarifi
lokanta usulü
Selamün aleyküm arkadaşlar. Bı süre paylasimlarima ara vermek zorunda kalmıştım biliyorsunuz. Hal böyle olunca insanın da ritimleri bozuluyor. Aslinda dün paylaşacağım demiştim bu tarifi ama bugüne kısmetmiş.Dısarıda yemeklerin yanına gelen o güzel turşuyu artık evinizde de yapabileceksiniz.Malzemeler
1 kilo biber
1 litre su
1 su bardağı sirke
1 Su bardağı sıvıyağ
3-5 dış sarımsak
tuz
Hazırlanışı
biberleri güzelce ayikladıktan sonra bir tencerede diğer malzemeleri karıştırıp kaynama sıcaklığına gelince biberleri atalım. Ağzını kapatıp rengi değişince çok yumuşatma dan ocaktan alalım. Sıcakkanlı şişelere koyup üzerine sarımsak ekleyerek kapatalım. Bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz. Ha saklayıp napicam turşusunu mu kuracam derseniz de bir gün sonra hemen yemeye hazır :). E şimdiden herkese afiyetler olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder