Kurabiye Tarifi
süt reçelli kurabiye
Tarçınlı kurabiye
Selamün aleyküm arkadaşlar; yeni bir kurabiye tarifiyle geldim karşınıza; Damla çikolatalı, süt reçelli ve tarçın aromasıyla dışı çıtır içi yumuşacık bir kurabiye
115 Gr tereyağı
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
iki yemek kaşığı dolusu süt reçeli
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kadar damla çikolata
1 çay kaşığı tarçın, yarım çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı;
oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve yumurta çırpılır.diger malzemeler de eklenerek un yavaş yavaş ilave edilir. Güzelce yoğrulan hamur şekil verilerek en az 10 dk dondurucuda bekletilir ve 170 derece ısınmış fırında 15 dk kadar pişirilir. Burada onemli olan püf noktası fırını kapatmak için kurabiyenin sertleşmesini beklemeyin. Üzeri hafif kısarinca fırını kapatın ve kurabiye yıl 5-10 dk daha fırında bekletin. Sonrasında yemeklere doyamayacağınız kurabiyeniz hazir. Herkese afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder