22 Ekim 2019 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARi KIRMIZI KAPYA BiBER

DONDURUCU ıçın KAPYA BIBER

KOZLENMIS BIBER TARIFI

Kahvaltılık ve meze icin közlenmiş biber tarifi

Selamun aleykum arkadaşlar kış hazırlıklarının en yoğun olduğu dönemdeyiz sanırım ben salçami, reçelimi, pestilimi, yemeklik domatesimi,şeftali kompostomu yaptım biraz dondurucuya mısır haşlayıp koydum, biraz acı biber kuruttum ama daha cok sey var yapmak istedigim, mesela eriste, turşu,sirke, eksi maya.. Neyse işte işler bitmiyor.. bu arada 2,5 yıl sonra görevime de yeniden başlıyorum oğlum için aldığım ücretsiz izin bitti ve oğlum da kreşe başladı bunlarında ekstra heyecan ve temasları var tabi. Rabbim HAYIRLARA vesile kılsın evlatlarımızı herturlu şerdan muhafaza buyursun ve iyilerle karşılaştırsın.

Malzemeler

1 kilo kirmizi kapya biber

5 dis sarimsak

1 yemek kasigi kekik

tuz

1 su bardagi zeytin yagi

Hazırlanışı

imkaniniz varsa kozleme isini ates kozunde yaparsaniz daha guzel olur, dokum tencerede yapilan da bi o kadar yakin, hic biri yoksa biberleri tek tek folyo ile sarip firin telinin uzerinde 200 derecede kozleyebilirsiniz yuzerinden kasikla basip yumusamis ise alabilirsiniz, ayni sekilde sarimsagi da kozleyip koyabilirsiniz.

daha sonra kabuklarini soyup,biraz iri olacak sekilde kizartmalik gibi dograyalim, kekik,tuz, ve sarimsaklari da ekleyip uzerine yagi ekleyelim ve cam siselerde soguk bir yerde muhafaza edelim, herkese afiyet sifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder