Kumlu pasta (tarla kek) tarifi
Malzemeler
Kek için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
Islatmak için;
- Yarım su bardağı süt
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 50 Gr kadar çikolata
- Vanilya
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- 1 paket sade rondo bisküvi
- 1 kaşık kakao
Hazırlanışı
- Kek için şeker yumurta önce karıştırılır ve diğer malzemeler de eklenerek homojen hale getirilir.
- Kek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir, bu arada kreması hazırlanır.
- Süt, şeker, un karıştırılıp pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp içine tereyağı ,vanilya ve çikolata eklenip eritilir.
- Soğuyunca bir paket krem şanti eklenir ve sütle ıslatılan keke dökülür.
- Üzerine rondodan geçirilmiş bisküvi serpilir, şimdiden afiyet olsun :)
Not: bu tarifi nefis yemek tarifleri sayfasında da ben paylaşmıştım fotoğraf oradan alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder