18 Nisan 2018 Çarşamba

Kumlu pasta tarifi


Kumlu pasta (tarla kek) tarifi

Malzemeler
Kek için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
Islatmak için;
  • Yarım su bardağı süt
Kreması için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 Gr kadar çikolata
  • Vanilya
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;
  • 1 paket sade rondo bisküvi
  • 1 kaşık kakao
Hazırlanışı
  1. Kek için şeker yumurta önce karıştırılır ve diğer malzemeler de eklenerek homojen hale getirilir.
  2. Kek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir, bu arada kreması hazırlanır.
  3. Süt, şeker, un karıştırılıp pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp içine tereyağı ,vanilya ve çikolata eklenip eritilir.
  4. Soğuyunca bir paket krem şanti eklenir ve sütle ıslatılan keke dökülür.
  5. Üzerine rondodan geçirilmiş bisküvi serpilir, şimdiden afiyet olsun :)

Not: bu tarifi nefis yemek tarifleri sayfasında da ben  paylaşmıştım fotoğraf oradan alıntıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder