Hamuru;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 125 gr tereyağı-margarin
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
Şerbeti;
- 2 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
- Yarım su bardağı pekmez
Hazırlanışı
Önce şerbeti şeker ve suyu kaynatalım. Şerbet kaynamaya başlayınca 10-15 dk daha kaynatın ve almadan önce limonu ekleyelim. Ocaktan aldıktan sonra da pekmezi karıştıralım.
Hamur için; süt, yağ, tahin, sirke karıştıralım sonra tereyağı, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuralım en son cevizi ekleyelim. Bu ölçüler; 0rta boy dikdörtgen borcam için uygundur. hamuru borcama düzgün şekilde yayalım. Çatalla uzun çizgiler yapıp süsleyebilirsiniz. Daha sonra 200 derece ısınmış fırında 15-20 dk üstü kızarana kadar pişirelim. Çıkınca ilk sıcaklığı geçtikten sonra (5 dk kadar sonra) kesip şerbetini dökelim. Afiyet olsun.
Hamur için; süt, yağ, tahin, sirke karıştıralım sonra tereyağı, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuralım en son cevizi ekleyelim. Bu ölçüler; 0rta boy dikdörtgen borcam için uygundur. hamuru borcama düzgün şekilde yayalım. Çatalla uzun çizgiler yapıp süsleyebilirsiniz. Daha sonra 200 derece ısınmış fırında 15-20 dk üstü kızarana kadar pişirelim. Çıkınca ilk sıcaklığı geçtikten sonra (5 dk kadar sonra) kesip şerbetini dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder