5 Nisan 2018 Perşembe

Nevzine tarifi



Hamuru;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 125 gr tereyağı-margarin
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
Şerbeti;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon
  • Yarım su bardağı pekmez
Hazırlanışı
Önce şerbeti şeker ve suyu kaynatalım. Şerbet kaynamaya başlayınca 10-15 dk daha kaynatın ve almadan önce limonu ekleyelim. Ocaktan aldıktan sonra da pekmezi karıştıralım.
Hamur için; süt, yağ, tahin, sirke karıştıralım sonra tereyağı, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuralım en son cevizi ekleyelim. Bu ölçüler; 0rta boy dikdörtgen borcam için uygundur. hamuru borcama düzgün şekilde yayalım. Çatalla uzun çizgiler yapıp süsleyebilirsiniz. Daha sonra 200 derece ısınmış fırında 15-20 dk üstü kızarana kadar pişirelim. Çıkınca ilk sıcaklığı geçtikten sonra (5 dk kadar sonra) kesip şerbetini dökelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder