Tavuk Burger |
_Burger Hamuru için;
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı(sarısı üzerine ayrılacak)
1 tatlı kaşığı kuru maya (yarım instant yaş maya da kullanabilirsiniz)
Aldıgı kadar un
_
1.5 tavuk göğsu (yıkayıp kurulduktan sonra hafif tuzlayalim)
Biraz un,yyumurt akı,galet unu( yumurtayı bulayıp bızartmak için.
3 adet kornişon turşu
Bir kaç yaprak kıvırcık lahana
_ sosu için
Yarım çay bardağı kadar mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı ketçap
Çok az karabiber,tuz
Hazırlanışı; önce ekmeğimizi hazırlayayım; maya,şeker, ılık su ile süt ile karıştırılır. Üzeri köpükleşene kadar 5 dk bekletilir sonrasında diğer tüm malzemeler eklenerek kontrollü olarak un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz sonra hamur 20 dk kadar mayalanmaya bırakılır. Sonra istenen buyuklukbü bezeler koparılıp( ben iki-üç tane yapiyorum genelde ) uzerüze yumurta sarısı sürüp biraz susam ve çörek otu serpilir 20 dk mayalanir. Sonrasında 200 derecede ısınmış fırında pişirilir
Tavuk göğsü biraz ince şekilde yaprak gibi kesilir öce una sonra yumurta akına ve sonra galeta ununa bulanıp kızgın hafif yağlı tavada kızartılır.
Hamburger ekmeği ikiye bölünür sosun bı kısmı alt ekmeğe sürülür sırasıyla tavuk marul,turşu,tavuk, marul eklenir ve soslanan diğer ekmekle kapatılır.şimdiden yiyen herkese afiyet olsun arkadaşlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder