6 Temmuz 2018 Cuma

Krep böreği tarifi

KREP TARİFİ

Krep tarifi

Peynirli krep

Krep börek

selamün aleyküm arkadaşlar.krepten börek yapalım mı?

basit bir krep tarifi vererek ( tabii krebin püf noktalarıyla birlikte) ortaya güzel bir börek tarifi de çıkarmış oluyoruz.hele sıcak sıcak kahvaltıda yendi mi oo miss. Ayrıca da sunumu kolay oluyor ve şık duruyor.Deneyin derim

2 su bardağı un

2,5 su bardağı kadar su

yarım tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için ben dil peyniri kullandım siz isterseniz kaşar, kaşar+sucuk gibi çeşitlendirebilirsiniz

Krep malzemelerini pürüzsüz bir şekilde çırpalım. Krep hamuru kolay akacak kıvamda olmalı ama su gibi değil tabi. yukarıdaki ölçü tam geliyor ama undan una da farkı olabilir. Krep kaparken şunlara dikkat etmemiz gerekir; krep hamuru pürüzsüz olacak ve boza kıvamından biraz daha akışkan, pişirdiğimiz tava yapışmaz ve iyice ısınmış olacak. Krebin tek yüzü tamamen pişene kadar çevrilmeye çalışılmayacak (zaten piştikçe yapışık gibi görünen kenarları açılıyor paniğe gerek yok :). Her krebi aldığımızda yenisini koymadan tavayı boş olarak ısıtalım. Ben tavayı bazen yağlıyorum, bazen hiç yağlamıyorum. Ama en azından ilk krep için yağlamakta fayda var.

Evet kreplerimizi hazırlayıp içine istediğimiz malzemeyi koyuyoruz ve dört kenarını da katlayıp hafif yağladığımız tavada biraz kızartıp sıcak servis ediyoruz. Deneyenlere afiyet şifa olsun inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder