Kıymalı pide
peynirli pide
pide tarifleri
Arkadaşlar ister kıtır kıtır, ister yumuşacık nasıl istiyorsanız ikisinin de püf noktasını vereceğim çok güzel bir pide tarifim var yaptım ve herkes çok sevdi. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ☺. Bu ölçülerle 7 kıymalı, iki peynirli kocaman pideler yaptım 😃
Malzemeler
Hamuru için;
İki su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5-5.5 su bardağı un (kontrollü) ekleyin
Harcı için;
350 Gr kıyma (orta yağlı)
2 orta boy soyulmuş ve ince ince doğranmış domates,
2 adet yeşil biber küçük doğranmış
1 adet küçük soğan küçük küpler halinde
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
50 Gr kadar tereyağı
Yapılışı;
Once maya, su ve şekeri karıştırıp 1-2 dakika mayalanmasını bekleyelim ve üzerinde köpük oluşmaya başlayınca tüm hamur malzemesini ekleyelim unu 4 bardaktan sonra kontrollü ekleyin ki unlar farklılık gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Sonra yarım saat mayalanmaya bırakalım. (Sabah yapacaksanız hamuru akşamdan yoğurup kabardiktan sonra buz dolabında hava almayacak şekilde bekletebilirsiniz)
Iç malzemelerini çiğ olarak karıştırıyoruz ve hamuru bezelere ayırıp boyu fırın tepsisini geçmeyecek şekilde uzun olarak merdaneyle açıyoruz. Ben dokuz bezeye ayırdım ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisinde üçer üçer pişirdim. 2-3 yemek kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını kapatıyoruz ve kenarlarına yumurta yağ karışımını sürüyoruz. 220 derecede ısıttığımız fırına fanlı olarak veriyoruz ve üzeri kızarinca alıyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz. Çıtır seviyorsanız direk böyle ikram edin ama yumuşak isterseniz yağ sürdükten sonra yağlı kâğıt örtüp üzerine de mutfak bezi örterek 15 dk kadar dinlendirebilirsiniz afiyetler şifalar olsun inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder