4 Temmuz 2018 Çarşamba

Mayalı pişi tarifi

Malzemeler;

Yarım tatlı kaşığı kuru maya
bı o kadar toz şeker
1 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı kadar un
Tuz


Yapılışı
 maya;su ve şekerle karıştırılarak üzeri köpük oluncaya kadar aktifleşmesi beklenir (5dk kadar)
Sonra kontrollü olarak un eklenir ele yapışmayan bir hamur yapılır. Uzeri nemli bezle örtülüp 20-30 dk mayalandırilir. Merdaneyle hafif un serperek 1 cm kalınlığında açılır ve kesilir yine 15 dk kadar bekletilerek kızgın yağda kızartılır.

Bunu genelde mayalı hamurum artarsa yapıyorum daha pratik pişi tarifim var eklendiğimde buraya bağlantısını koyacağım inşallah herkese afiyetler olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder