7 Ağustos 2018 Salı

Susamlı tavuk- fırında tavuk

Tavuk Baget Tarifi

Fırında Tavuk

Baget Tavuk Nasıl Yapılır

How To Make Baked-Roasted Chicken

Malzemeler

8 adet baget

Bir yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı silme bal

1 tatlı kaşığı susam

1 silme yemek kaşığı un

Nane, kekik, karabiber, pul biber, toz kikırmı biber,tuz

Yapılışı

tavukları yıkayıp suyunu geçirdikten sonra tüm lazemeyi ekleyip bir güzel yediriyoruz derilerini almayın ki yağı daha lezzetli yapıyor. Bu tarifte bekletmeye gerek yok ama içine daha iyi alsın garanti olsun derseniz bagetleri bıçakla delebilirsiniz ya da çizebilirsiniz. Ve 200 derece fırında ağzı kapalı bı kapta üzeri kızarıncaya kadar pişirelim en son kapağı alıp nar gibi kizartalim ve yemeği sıcak servis edelim. Deneyen herkese afiyetler olasun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder