Profiterol tarifi |
Profiterol Tarifi
3 adet yumurta
1.5 su bardağı su
100 Gr tereyağı
1 çay kaşığı kadar şeker
150 Gr (1 su bardağı) kadar un
Bir fiske tuz
Pastacı kreması
2.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
3.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Çikolatası için
1 kutu krema
120 Gr bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı;
Su,tuz,şeker ve tereyağını eriyene kadar karıştırın sonra unu ekleyip helva kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakiyoruz ( bu arada kremayi yapabilir fırını 170 dereceye ayarlayabilirsiniz) ve iyice blender ile çirptigimiz yumurtaları üç defada yedirerek ekliyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken kesinlikle hamur soğumuş olmalı daha sonra krema tormasiyla
Tepsiye diziyoruz 170 derecede ısınmış fırına verip 45 dk kadar pişiriyoruz. Ama kontrol edin ki fırınlar farklı olabiliyor. Tam kizarmadan hafif beyaz Çıkarıcaz. Fırını kapatıp biraz bekletiyoruz ki cokmesin.
Şimdi krema için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karistikar muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz ocaktan alınca tereyağını ve vanilini ekliyoruz.soğuyan kremayi sıkma torbasına alıp fırından çıkardığımız hamurun içine dolduruyoruz.
Bir kutu krema kaynatilik ve 120 Gr kadar sütlü veya bitter cikolata içine atılarak kısık ateşte eriyene kadar karıştırılır. Soğuduktan sonra profiterolün üzerine dökülerek servis yapılır afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder