Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Çıtır kadayıflı muhallebi
selamün aleyküm arkadaşlar. bu tarifi daha önce denediğimde kadayıfları kızartırken toz şeker kullanmıştım ama rahatsız ediçi şekilde şeker ağza geliyordu. nedense erimemişti. o yüzden ben şekersiz yapyım ki zaten böylede adı gibi çıtır kadayıflı muhallebi oluyo
Malzemeler
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti (ikililerin 1'i)
isterseniz vanilya yada farklı bir aroma
Kadayıf için
iki yemek kaşığı tereyağı
200-250 gr kadar kadayıf (hazır kavrulmuş da kullanabilirsiniz)
Yapılışı
muhallebi malzemelerini; süt, pirinç unu, nişasta, şekeri karıştırıp göz göz olana kadar pişirin.henüz sıcakken vanilya ve tereyağını karıştırıp eritin ve soğuyunca kremşantiyi ekleyin.
ayrı bi tencerede yağı eritip kadayıfları ekleyin ve sürekli karıştırarak rengi açık kahverengi olana kadar kavurun ve soğoyunca yarısını kullanacağınız kap ya da kupların alt kısmına yarısını da muhallebinin üzerine serperek servise hazırlayabilirsiniz. bekledikçe kıvamı daha da güzelleşiyor hatta tam kıvamını ertesi gün alıyo ama hemen soğuyunca da servis etseniz herkes beğenecektir inşallah afiyet şifa olsun..
Püf noktası: kadayıf ve muhallebiyi soğuyunca birleştirin ki kadayıf çıtırlığını kaybetmesin!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder