İzmir Bombası
Kurabiye tarifleri
çikolata dolgulu kurabiye
selamün aleyküm arkadaşlar.bugun varlığından haberim oldu bugün denedim ve bütün keşke daha önce tanısaymışım dediğim tatlılıktır kendisi. Kaza oruçlarimdan birini tutuyorsun ki iftara bı saatten az kala onu da araya sıkıştırdım iyi ki de yapmışım 😋
Yeni yeni tanınan bir tatlı ve bu yüzden de tam bir tarifini bulmak çok da mümkün değil. En iyi kevserin mutfağı galiba ama onun da hamuru kuru geldi bana. Orjinal fotoğraflara bakıp tarif karşılaştırması yaparak çok güzel bı tarif elde ettim. Orjinalini yemedigim için aynısı diyemeyeceğim belki öyle belki değil. Ama harika bı lezzet diyebilirim rahatlıkla..
Malzemeler
50 Gr erimiş tereyağı
Çay kaşığının ucuyla çok az tuz (kaya tuzu tavsiyemdir)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı karbonat
yarım kavanoz kahvaltılık çikolata (Torku kullandım)
Hazırlanışı
önce 1- 1,5 tatlı kaşığı kadar çikolataları yağlı kâğıt serili tepsiye koyup buzlukta donmaya bırakalım. Sonra tüm hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğuralim 5-10 dk. Dinlendim ve sonra incecik merdaneyle açarak yuvarlak keselim ve içine donmus çikolataları koyalım ve yırtmadan kapatmaya çalışalım. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin 190 derece ısınmış fırında 5 dk pişirin ( üzeri kızarmayacak) ve sıcak servis ediniz.
hamur ince açılmalı yoksa ya hamur çiğ kalır, ya da çikolata yanar!
çikolatalar iyice donsun ki kapatırken zorluk yaşamayın! Hatta tek tek çıkarsanız daha iyi çok çabuk eriyorlar.
sıcak servis yapmaya çalışın soğuyunca akışkanlığı ya kalmıyor ya da oldukça azalıyor.
çikolataya doyacağınız bir tarif. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder