ISLAK KEK TARÄ°FÄ°
Kek tarifleri
Selamun aleyküm arkadaşlar bugun sizlere güzel bir kek tarifi vereceğim. öyle bi kek ki kek değil pasta mübarek :) evet o zaman gelelim bol soslu ıslak kek tarifimize buyrun ;)
ISLAK KEK
Malzemeler;
1 su bardağı şeker
3 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağından bir parmak kadar eksik un
Kabartma tozu
Sosu için
İki su bardağı süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
İki yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı;
Önce yumurta ve şeker köpük haline gelene kadar çırpılır. Sonra diğer malzemeler eklenir ve yaglayip un serptiğimiz tepsiye konur. Tepsi yere bı iki kere vurularak Kaçıklar çıkarılır.180 derecede ısıttığımız fırına verilir ve kanamaya başlayınca 170 dereceye indirilir.kurdan batırılır temiz çıkarsa pişmiş demektir. 15-20 dk pişme süresi var
*Kekin iyi kabarması için püf noktaları
Malzemeler aynıscaklikta, oda sıcaklığında olmalı,
*önce yumurtalar ve şeker köpük oluncaya kadar iyice çırpılır( hatta pandispanya da yumurta akları şekerle kar gibi olana kadar çırpılır.)
Bı kaşık sıcak su daha iyi kabarmasını sağlar.
Kakaolu yapılacaksa biraz kaynar suda kakao eritilerek keke karıştırılırsa kakao rengini çok daha iyi verecektir.
Un elenmiş olmalı
Önce tüm sıvı malzemeler eklenerek un yavaş yavaş eklenmeli ve yavaşça tek yöne doğru karılarak yedirieli ( fazla karıştırılırsa undaki glüten açığa çıkar ve bu da kekinizin ekmek gibi olmasına neden olur.
İlk 15 dk kesinlikle fırın açılamamalı
Fırına koymadan önce kap yere bı iki kere sertçe vurulmalı ki içindeki hava gitsin ve dengeli kabarsın.
Eğer kekinizin meyve, çikolata ekleyecekseniz bunları una bulamamış dibe çökmelerini engelleyecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder