İrmikli revani tarifi
Selamün aleyküm arkadaşlar bugün revani diyince en iyi kıvam olarak aklınıza ne geliyorsa işte onu yapacağız inşallah
Ramazan günü Allah'ın verdiği bu güzel nimetlere şükretmeyi unutmayalim inşallah
Revani
Malzemeler;
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı irmik
2-2,5 çay bardağı un(kıvamı kek hamuru gibi olmalı)
Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bı kaç damla limon
* Bu ölçüler küçük Borcam içindir
Yapılışı
Önce şerbeti kaynatalım.kaynamaya başlayınca kısığa alalım ve 15 dk kaynatalım sonra limonu ekleyip bı kaç dk daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Süt,yoğurt,yağ,şeker,yumurta hepsini şeker eriyene kadar çırpalim sonra un, kabartma tozu, vanilya,irmik ekleyip kaşıkla karıştıralım . Yağlanmış olduğumuz bir ama dökelim ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ikisini de ılık dokebilirsiniz kolay çeken bı tatlı sadece sıcak dokmeyin hamur olmasın şimdiden herkese afiyet olsun
İrmikli revani tarifi
Tags
# Şerbetli Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder