Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Baklava tarifi


Baklava tarifi

Midye baklava tarifi


Midye baklava tarifi

50 Gr tereyağı
4 bardak un
1su bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç malzemesi için;
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir dilim limon

*Şerbetin şekerlenmemesi için şu ve şekeri ateşe koymadan karıştıralım ettirmeye çalışalım

Yapılışı; hamurun tüm malzemelerini ekleyip unu da kontrollü olarak eleyerek koyalım ve yumuşak bir hamur elde edelim(kulak memesi)
Sonra 8 eşit parçaya ayırıp merdane ve nişastayla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve streçleyerek buz dolabında 1 gece bekletelim.

Muhallebiyi sut ve irmiği kaynatıp cevizi ekleyerek hazırlayalim

Şerbeti de 10 dk kaynatıp altını kısalım ve 5 dk da böyle kaynatalım (limon da en başta atılacak)

Hamurları teker teker açalım ve ortadan ikiye bölelim 5 cm aralarla bir tatlı kaşığı muhallebi ekleyelim ve kenarlarını kapatalım ara kısımları parmakla bastırıp keselim sonra ters çevirip üstü pileli uçları sivri olacak şekilde şekillendirelim. Üzerine bolca sade yağ sürüp 150 derecede üstü kızarana kadar pişirelim ve şerbet ve baklava sıcak olacak şekilde şerbeti dökelim. Kesinlikle hamur olmuyor ve bu ölçuyle iki tepsi kadar baklava çıkar

Åžimdiden afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard