Gül Tatlısı
Gül tatlısı tarifi
tatlı tarifleri
Malzemeler
1 paket kabartma tozu
200 Gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ayran
Aldığı kadar un
Şerbet için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yapılışı
önce şerbeti koyup kaynamaya başlatalım,10 dk kaynadıktan sonra biraz limon sıkıp 5 dk daha kaynatalım ve ılınmasi İçin ocaktan alalım. Hamuru yoğuralim ve lavaş kalınlığında açalım su bardağı ya da çay bardağı ile yuvarlaklar gezelim. Biraz kenarları üst üste gelecek şekilde 4 yuvarlak hamuru yan yana dizelin çok bastirmadan rulo şeklinde saralim ve iki gül çıkacak şekilde ortadan keselim. İsterseniz ortasına fındık koyabilirsiniz. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ve ilk sıcaklığı çıkınca (10 dk kadar sonra) ılık şerbeti üzerine dökelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder