Mantı nasıl yapılır
mantı
Selamün aleyküm arkadaşlar;ne zamandır yapmayı düşünüyorum, bugüne kismetmiş.malzemeler
1 yumurta
2 su bardağı un
yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
iç harcı için;
250-300 Gr iç
1 soğan
tuz,karabiber, kırmızı biber
hamur su dışında malzemeler karıştırılır ve su da yavaş yavaş eklenerek sert bir hamur elde edilir.
iç malzemesi için soğan rendelenir, suyu sıkılarak kıyma ve baharatlarla birleştirilir.
hamur iki bezeye ayrılır ve incecik açılır. Küçük küp şeklinde kesilir ve iç harç konarak, çaprazlamasına uçları birleştirilerek hafif ünlü tepsiye konur.
bitiminde kaynayan suyun içine atılır ve pişirilir.bu arada sarımsaklı yoğurt ve tereyağı, nane ve kırmızı biberden sos yapılır ve servise hazır
deneyen herkese afiyetler olsun
püf noktaları;
içi sulu olmayacak
hamur sert olacak ve iyi açılacak
uçları iyi birleştirilecek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder