Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

makyajlı iken abdest alınır mı

makyaj namaza mani midir

makyaj yapmak haram mı

Selamün aleyküm arkadaşlar; nasılsınız? İnşallah iyisinizdir.bugjn makyaj üzerine konuşalım istedim. Makyaj yapmak günah mıdır? Makyajlıyken namaz kılınır mı, abdestle mani olan ve olmayan kozmetik ürünleri, İçerisinde hangi maddeler vardır!

Evet arkadaşlar müslüman kadın süslenemez mi elbette süslenebilir.kesinlikle bakım yapabilir ve yapmalıdır. Ama bunu yaparken namaza, abdeste mani olmayacak şekilde yapmalı ve eşine, yani sadece helal dairede yapmalıdır.

peki Makyaj malzemelerinin içinde İslami esaslara ters ne gibi maddeler vardır! En önce rujlar;ruhlardan kırmızı, pembe rengi vermek için genellikle karnın böceğinin sıvısı ya da balina kanı kullanılmaktadır. Bunlar necis de olduğundan hem namaza mani olabilirler hem de yutulmma ihtimali yüksektir. Genelde içerikle bunları anlamamız pek de mümkün değil. Bunun yanında gün boyu kalıcı ruj da bir tabaka halinde olup suyun geçişini engellediği için abdeste manidir.

parfüm; parfüm kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar, alkol ihtiva etmesi ve balina kusmuğu gibi hayvansal atıkların kullanılması.

ojeler bilindiği üzre abdeste manidir. Temizlemesi oldukça güçtür bu konuda da temizliğe son derece dikkat etmek gerekir.

peki g öz kalemi? Gözün iç kısmını yıkamak ile ilgili hadis zayiftır. O yüzden yıkanmaması abdeste engel sayılmaz. Genelde yanlış bilinen bir gerçek ise peygamberimiz zamanında sürme çekermiş diye kalemi sürüp dışarı çıkamayız. Çünkü kadın her türlü süsü ancak mahremlerinin yanında yapabilir.

pekiaskara? Maskara suyu geçiren bir maskara ise tabaka halinde sürüp kurulmadığı taktirde abdeste engel değildir.

fondöten, allık,pudra, highlight da aynı şekilde suya dayanıklı ve su geçirmeyen malzemeler ise abdeste mani içeriğinde necis madde varsa da namaza manidir.Tabi su geçiren de olsa sadece su atıp elini sürmemek olmaz. Amaç abdest alırken su geçirmektir, geçirmeye çalışmak değil!

evet arkadaşlar gördüğünüz gibi makyaj meselesi çok ayrıntılı bir konu ve tüm ürünlerin içeriğini ve içerik miktarını bilmemize olanak sağlayacak nitelikte değildir. Bu yüzden bitkisel ve helal sertifikalı ürünler tercih etmek son derece önemlidir.

benim bildiğim markalardan bazıları şunlar; tabiki siz de araştırın bilmediklerim illaki vardır FARMASİ

yeni bir marka olan Lea markasını da bu kategoriye ekliyorum arkadaşlar aşağıdaki linkten ücretsiz üye olarak firmayı inceleyebilirsiniz https://www.leaint.com/LE143950

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard