Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Islak kurabiye

K buurabiye Tarifleri

selemün aleyküm arkadaşlar. Bugün size havuçlu,cevizli ıslak kurabiye tarifi vereceğim inşallah. Çok hafif ve sunumu da çok şık olan bir kurabiye. Şerbetli tatlı gibi düşünmeyin sadece yumuşacık bir kurabiye oluyor. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye

cevizli, havuçlu ıslak kurabiye

İç harcı için

5 adet havuç,

yarım su bardağı dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçin

Yarım çay bardağı şeker

Hamuru için;

Yarım çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı şeker

125 Gr margarin

aldığı kadar Un

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Üzeri için; 1 su bardağı hindistancevizi

Hazırlanışı;

önce şerbeti hazırlayalim. Kaynamaya başladiktan sonra 10 dk daha bekletelim ve soğumaya bırakalım. Sonra hamur için un hariç tüm malzemeyi ekleyip biraz kariştiralim. Azar azar un ilave edelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru dinlenmeye alalım bu arada havuçlar rendeleyip şekerle yumuşayana kadar ( suyunu çekene kadar) pişirelim kapatıp ceviz ve tarçını ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayalım ve açın içine bir tatlı kaşığına yakın harç koyup kapatalım ve yağlanmış tepsiye dizelim.180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim ve ılıyınca yine sıcak olmayan şerbete koyalım ve 30 sn kadar tersdüz ederek şerbette bekletip hindistancevizine bulayalim. Yarım 15 dk sonra da servis yapabilirsiniz soğutup da servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard