Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Baklava

Baklava content='0D23D7D216B9D4CDB8B9B746DF5486EE' name='msvalidate.01'/>

Baklava

Baklava Tarifi

Dört bezeye yapılan pratik Baklava

selamün aleyküm arkadaşlar. Malumunuz bayram yaklaşıyor herkesin kurban bayramı şimdiden mübarek olsun. Rabbim kurban ibadetinizi ve misafire ikramlarınızı kabul etsin. Geleneksel Bayram tatlılarımızdan baklava tarifi vereceğim inşallah bugün. Ben 3 tepsi baklava yaptım 😮 o yüzden de tarif yok. Bı önceki paylaşım çıtır baklava sevenler içindi bu ise benim gibi içi yumuşak ve dışı çıtır, şerbeti sıcak sıcak da dökseniz hamur olmayan kat kat en güzeli de çookk kolay bı baklava. Sadece 4 bezeye yapabiliyorsunuz.

Hamur için

2 adet yumurta

75 Gr margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

iki paket kadar buğday nişastası (daha güzel oluyor)

yarım yemek kaşığı limon suyu

1,5 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

şerbeti için;

1 litre (5 su bardağı) su

1 kilo toz şeker ve çeyrek limon

Hazırlanışı

önce şerbeti hazırlayın. Toplam altını kırmadan 30 dk kaynata ağız son 10 dk da bı kaç damlasını içine sıkıp kalanı da kabuğuyla atıyoruz.ve 10 dk sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

şimdi de un hariç tüm malzemeleri koyup azar azar unu ilave ediyoruz. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp 20-30 dk dinlendiriyoruz ki iyi açılsın.Sonra hamuru 4 eşit bezeye bölüyoruz.bol nışastayla tabak büyüklüğünde açıp her katına bol nişasta doldurarak önce iki kenarı üç uca gelecek şekilde kalıyoruz sonra da diğer iki kenarı .. katlayabildiğiniz kadar aralarına nişasta sürerek katlayın ( çok zorlamayın yoksa yırtılabilir ben bı seferde 5 e katların ortalama) ben direk açtım ama isterseniz her bezeye bu şekilde açıp bekleyişten olursunuz ki böylece daha iyi açılır. Aynı işlemi bezeye biraz daha büyük açtıktan sonra yapacağız aralarını nişastalayıp 4 kat yapalım ve kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açalım ilk iki yufkadan sonra iç serpelim (isterseniz her 4 yufka arasına da serpe ilişkiniz) ve dilimleyelim. Bolca sadeleştirilmiş tereyağı sürelim ve 150 derecede 50 dk ya yakın pişirelim. Bu baklavada ocaktan alırken sadece rengine bakmayacağız. Ara katları hamurlu kurabiyenin çıkmış olmalı tam pişmiş olmalı. Elinize aldığınızda dilim kâğıt gibi olmalı ağır ve hamurumsu değil. Sonra şerbeti ister sıcak ister ılık dökebilirsiniz. Ilık-ılık olması daha iyi. Ve soğuyunca servise hazır afiyetler olsun 😊..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard