Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Helal lokma






Ey iman şerefi ile müşerref olan ehli iman! Size rızk olarak verdiklerimizden en temiz olanlarından yiyin. (Bakara 57)
Ayeti kerime de açıkça bizden istenen temiz gıdalardan yememizdir. Biz ise şimdilerde şüphelilerden haramlardan kaçınmak yerine en iyi ihtimalle caiz fetvası aramaya başlıyoruz. Ne yazık ki ulkemizin çoğunluğu Müslüman olsa da gıda konusunda hassasiyetler oldukça az. Bu nedenle de lokmalarin helal ve haramligini araştırma sorumluluğu bize düşüyor. Blogumda bahsettiğim birçok katkı maddesi hakkinda makaleyi kaldırmak zorunda kaldım içerik kabul edilmiyor. Ama bizim de bilinçlenmemiz gerekiyor. Bir bocekten elde edilen Karmen E120,şellak E904 en sık karşılaşılan katkı maddelerinden. Bu e kodlara içindekiler bölümünden ulaşabilirsiniz.
Peki helal lokma niye bu kadar önemli?
Ashabın büyüklerinden Sad bin Ebi Vakkas (ra) Hazretleri Peygamberimize (s.a.v.) gelerek: Ya Rasülallah! Dua buyurunuz da ben duası makbul olanlardan olayım. der. Peygamberimiz de Ona: Ya Sad! Helal ve güzel (olan, haramdan arınmış olanı) ye. Duan kabul olur. buyurdular. (Gazali, İhya, c.2 s.114 Müesseset-ül Halebi 1967- Kahire)
Yemek maddi manevi vücudumuzu ve ruhumuzu (maneviyatımizi) direk olarak etkilemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard