Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Börek tarifi

Börek tarifi

Börek Tarifi

Çıtır börek tarifi

Baklava börek

selamün aleyküm arkadaşlar bugün özel bir börek tarifim var sizlere. Milföy taş çıkaran Adana'nın meşhur böreğini anımsatan (yakında ona da uyarlaması düşünüyorum takipte kalın) üzeri boll çıtırlı altı yumuşacık lezzetli bir börek tarifi bu. Sadece dört bezeyle onlarca katlı bir börek yapıyoruz İnşallah.

malzemeler

3/4su bardağı yoğurt

1/3 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sirke

2/3 sıvıyağ

1 kabartma tozu

1 yumurta

yarım yemek kaşığı limon ve 1 dolu tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un ((4 su bardağına yakın kullandım)

iç malzemesi

3 orta boy patates

100 Gr kadar beyaz peynir

bı tutam maydanoz,tuz, karabiber

un hariç tüm malzemeyi karıştırın ve azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp 15 dk dinlendirin. Sonra merdaneyle açıp (çok ince olmasına gerek yok) aralarına nişasta sürerek katlayın. Ve 15 dk daha böyle bekletin ki nişasta dökülmesin. Artık açabildiğiniz kadar açıp tepsi büyüklüğünde kesin en altta ve en üste düz parçayı koyun. Her yufkayi koyduktan sonra hafif yağ gezdirin,İki yufkadan sonra iç malzemeyi koyun ve diğer iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. En son böreği dilimleyip üzerine 1 su bardağı yağ ve yarım su bardağı süt dökün ve 160 derece ısınmış fırında yavaş yavaş 50 dk kadar pişirin.

püf noktaları; unun kaliteli (protein değeri yüksek) olması açılmayı kolaylaştırır!

Nişastalı olduğu için ağır ateşte pişmesi önemli

direk sıcak servis etmeyelim ki içini iyice çeksin

Ben Patatesli iç kullandım ama peynirli daha çok yakışır gibi geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard