Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Bebeğim uyumuyor! Ne yapmalıyım?

Bebeklerde Uyku DÜzeni Nasıl Olmalıdır

Bebeklerin uyku düzeni nasıl olmalı

Bebek geceleri neden uyumaz?

Bebekler neden gece sıklıkla uyanırlar.

Selamün aleyküm arkadaşlar;bugünkü konumuz bebekler💕💕 baştan söyleyeyim ben de ya da sağlıkçı değilim sadece araştırma yapan ve bazı konularda tecrübe edinen bir anne ve eğitmen olarak sizlere yardımcı olmayı ümit ediyorum bı iznillah.

Bebeklerin çogu zaman ilk bı hafta sonrası huysuzluklara, uykusuzluklara başlarlar.bunun ilk akla gelen ve en çok rastlanan sebeplerinden birisi gaz sancisidir.henuz sindirime alisamamis ve hareket kabiliyeti olmayan bir bebek için bu elbette büyük sıkıntı. Bunun için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var şöyle ki; *Çevrenizde de sıklıkla duyacağınız kimyon. Aktarlardan aldığınız kimyon tohumunu kaynatıp bebeğinize bir tatlı kaşığı kadar verebilir ya da kendiniz icebilirsiniz.

*doktorunuzdan kendi önerdiği bir gaz damlası isteyebilirsiniz. Ama ilaç istemiyorum diyorsanız buyrun size bitkisel ve doğal öneriler;

Öyle kendiniz gaz yapan yiyeceklerden uzak durun ki süt ile çocuğa geçmesin. İnanılmaz etkisi var benden söylemesi. Peki nedir bu yiyecekler; lahana, nohut, fasulye, karnıbahar, soğan..

kiraz çekirdegi torbalarindan edinebilirsiniz. Mikrodalgaya koyup isitiyorsunuz ve bebişinizin karnına koyuyorsunuz. Denemedim ama iyi geldiğini duydum.

Rezene çayı gaz sancisina iyi gelir

inek sütü Gaz yapar (hem de çokk)

Masaj; dışı izin üst kısmına yatırıp saat yönünde ,veya bebeği sırt üstü yatırıp yine saat yönünde masaj yapıp sonra bisiklet hareketleri yaptırıp dizlerinin karnına doğru hafif ittirerek tuvalet pozisyonuna getirmek bebişinizin işini kolaylaştıracaktır.

Benim en çok işime yarayan yöntem uyurken üstümde yüzüstü yatmasiydi böylece o rahatliyor ve ben de rahat uyuyordum tabii olabildiğince diyeyim :) Ama bu konuda özellikle henüz dönemeyen çocuklarda yüzüstü yatırmak tehlikeli. Boğulma tehlikesi var.Nekadar uykusuz hafif olsa da hassas olsanız da anne yorgunluğu bı başka oluyor o yuzden uyurken öyle bırakmamaya çalışın. Basindaysaniz arada yapabilirsiniz tabi.

Bebek sizin yanınızda yatmak istiyor diye uyumuyor olabilir ya da yanınızda sürekli süt kokusu aldığından süt aklından çıkmadığı için uyumuyor olabilir.

sevgiye,. İlgiye ihtiyacı olabilir

terliyor ya da üşüyor olabilir

Acıkmış ve ya susamış olabilir..

bunların birçoğunu deneyerek ve gözlemleyerek anlayabilirsiniz.

Uyku düzeni için rutin çok önemli. Bebek anne karnında ne zaman canı isterse uyuyor ve doğunca da buna devem etmek istiyor. Ona gece ve gündüz ayrımını yatarken ışıkları azaltarak sessizlik sağlayarak ogretebilirsiniz. Her gece yatmadan ılık bir duş onu rahatlatip daha rahat uykuya dalmasını sağlayabilir. Sonrasında ninni söyleyebilir, kitap okuyabilirsiniz bu rutin içinde süt emmeyi bulundurmamaya çalışın, beslenmeyi en başta yaparsaniz sütü bırakacağı zaman çok daha rahat edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard