Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

İslam'ın hayata geçirilmesi ve helal gıdaya bakış hakkında

  Bismillahirrahmanirrahim
  "Dinin, canın, aklın ve neslin" korunması islam'ın 5 aslı ilkesidir. (Diyanet ilmihali, cilt:2 sf; 60)
  Buradan yola çıkarak biz de bilinçli müslümanlar olmak istiyorsak; hem maddi hem manevi bakımdan kendimizi korumakla mükellefiz. Biliyoruz ki Kur'an-ı Kerim'de birçok yerde düşünmeye, akletmeye teşvik eden ayetler vardır. Bu yüzden de her karşımıza gelene eyvallah diyecek değiliz! Araştıracak, ölcüp biçip karar vereceğiz.
  Biliyoruz ki özellikle son dönemde bilinçli tüketici olmak nerdeyse popüler hale geldi. Bu güzel bişey tabi. Bunu da kimisi sağlık için, kimisi yerli malı olarak milliyetçilik adına kimi ise dini hassasiyetleri sebebiyle bu farkindalığı yürütüyor. Biz de bu araştırma ve bilinçlenmeyi İslam dini adına yürüteceğiz. Ama bu bazılarında olduğu gibi meyvede ki etil alkolü dahi haram sayacak, müslümanı hepten ye'se düşürüp dünyevi lezzetlerden alikoyacak şekilde yorumlamayacağiz. İslam dininde olduğu gibi öncelikli kaynaklarımız kuran-Ku Kerim, hadisler ve içtihatlar olacak.
  Şunu belirtmeliyim ki ilahiyatçı olsam da fetva verecek konumda oldugumu düşünmüyorum. Ben sadece bilgileri bir araya toplayıp sizlere sunmayı amaçlıyorum. Yeri geldiğinde akıl çerçevesinde mukayeselerde de bulunacağız. Tabiki eksik,hata durumlarında birlikte yanlisimiz varsa duzelteceğiz.
  En başta bahsettiğimiz bu esasları korumak için sıkça gıdalarda karşılaştığımız, helal gıda literatürüne uymayan, şellak, karmin, alkol, jelatin, gıda boyası vs gibi katkı maddelerini de inceleyeceğiz. Bunun yanında sağlığımız da emanet olduğundan onu etkileyen temizlik ürünlerinden, maneviyatımızı etkileyen  TV,radyo, moda, internet, kitap, müzik gibi konulardan da yeri geldikçe bahsetmeye çalışacağım. Konuların çeşitliliği sizi şaşırtmasın çünkü İslam insanı alakadar eden herseyle ilgilenir.
  Bahsettiğimiz konuların her biri ayrı başlıklarda , ayrıntılı olarak ele alınacak inşallah. Yeri geldiğinde aile huzuru, evlat yetiştirme, etkinlik önerileri vs..
  Bu kadar çeşitlilik sizi şaşırtmasın zira İslam her konuyla alakalı olduğu gibi müslümanın da her işle (caiz olan) alakadar olması gerekir.
  İslam hiçbir zaman uzleti tavsiye etmemiştir. Bir çoğumuz biliriz ki bir çok âlim İslam ilimleri yanısıra; tarih, fizik, astronomi, matematik, coğrafya, edebiyat gibi birçok çeşit ilimde de söz sahibi olan kişilerdir. Biz de bu doğrultuda elimizden geleni yapmaya çalışacağız inşallah. Neye ne kadar  istida'a (gücümüz) varsa eğer o kadar da mükellefiyetimiz var demektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard