Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Profiterol tarifi

Profiterol tarifi
    Evet arkadaslar bugün ilk tarifimi paylaşıyorum.yumuÅŸak dokusu ve krema dolgusunun yanında çikolatasıyla benim tadına doyamadığım bir lezzet. Sizin de kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ☺. Bu ölçülerle tamamen bir fırın tepsisi çıktı.

  Profiterol Tarifi

3 adet yumurta
1.5 su bardağı su
100 Gr tereyağı
1 çay kaşığı kadar şeker
150 Gr (1 su bardağı) kadar un
Bir fiske tuz


Pastacı kreması

2.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
3.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Çikolatası için
1 kutu krema
120 Gr bitter veya sütlü çikolata

Yapılışı;
Su,tuz,şeker ve tereyağını eriyene kadar karıştırın sonra unu ekleyip helva kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakiyoruz ( bu arada kremayi yapabilir fırını 170 dereceye ayarlayabilirsiniz) ve iyice blender ile çirptigimiz yumurtaları üç defada yedirerek ekliyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken kesinlikle hamur soğumuş olmalı daha sonra krema tormasiyla
Tepsiye diziyoruz 170 derecede ısınmış fırına verip 45 dk kadar piÅŸiriyoruz. Ama kontrol edin ki fırınlar farklı olabiliyor. Tam kizarmadan hafif beyaz Çıkarıcaz.  Fırını kapatıp biraz bekletiyoruz ki cokmesin.
  Åžimdi krema için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karistikar muhallebi kıvamına gelinceye kadar piÅŸiriyoruz ocaktan alınca tereyağını ve vanilini ekliyoruz.soÄŸuyan kremayi sıkma torbasına alıp fırından çıkardığımız hamurun içine dolduruyoruz.
  Bir kutu krema kaynatilik ve 120 Gr kadar sütlü veya bitter cikolata içine atılarak kısık ateÅŸte eriyene kadar karıştırılır. SoÄŸuduktan sonra profiterolün üzerine dökülerek servis yapılır afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard