Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Açma Tarifi

Açma Tarifleri

Açma Tarifi

Açma

Peynirli açma

selamün aleyküm arkadaşlar bugün mis gibi hemen kahvaltıya yapabileceğiniz risksiz, yumuşacık, tel tel açma tarifi vereceğim. Çok beğenilen bu açma tarifimi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Deneyenlere afiyet şifa olsun. Denediğimde görüşlerinizi paylaşır şansız sevinirim 😊

Malzemeler

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağından bir parmak kadar eksik sıvı yağ

2 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kuru maya (veya bı paket

instant yaş maya)

1 yumurta akı (sarısı üstüne ayrılacak)

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İçi için;

150 gr tereyağı

1, 5 su bardağı lor ve kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Süt ve süt hafif ılık olacak eli yakmayacak kadar. (Soğuk olursa mayalanmaz sıcak olursa da mayayı öldürür yine maya tutmaz).

Şeker ve maya karıştırılır, üzeri köpürme kadar beklenir.

Sonrasında un hariç tüm hamur malzemeleri eklenir karıştırılır.

Un yavaş yavaş eklenir, yumuşak ama yapışmayan kolay şekillenen bir hamur elde edilir.

Hamur 30 dk mayalanmaya bırakılır..

Hamurdan bezeler koparılarak milföy gibi dikdörtgen şeklinde açılır ,arasına tereyağı sürülür.

Peynirli harçtan konur ve uzun kenardan rulo şeklinde katlanır ve iki ucundan tutularak ters yönde kıvrılarak burgu yapılır uçları birleştirilir ve tüm hamur bu şekilde dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tercihe göre çörek otu veya susam serpilir.

20-30 dk mayalanmaya bırakır .

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard