Pasta
Pasta tarifleri
Sabah çiği pastası
selamün aleyküm arkadaşla. Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız bı pastayı bı hindistancevizi çoksever olarak ben de denemeye karar verdim. Tabi denemeden önce iyi bir inceleme yaptım sizin için. Yorumlardan yola çıkarak ufak değişiklikler yaptım ve çok şükür çok güzel bir sonuç aldım. Bazıları gibi Hindistan cevizi topları sertleşmiyor ya da dağılmıyor. Bazı tariflerde labneyle yapılıyor bunda ona da gerek yok. E sunumu zaten muhteşem bir pasta. O zaman haydi hanımlar mutfağa 😊
kek için malzemeler
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 su bardağı şeker
3 yumurta (birinin beyazı hindistancevizi topları için)
125 Gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket sıvı krema ( 1 yemek kaşığı toplar için ayrılacak)
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
hindistancevizi topları için;
2 su bardağı hindistancevizi
1 yumurta akı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı krema
muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı (5 yemek kaşığı) un
1 tatlı kaşığı tereyağı
vanilya
yapılışı
Önce hindistancevizi toplarını yapalım tüm malzemeyi karıştırıp 15 - 20 adet top yapalım ve dolaba koyalim. Daha sonra keke geçelim. Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar karıştıralim. Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp, kek harcının yarısını yaglayip onladigimiz pisirme tepsisine alalim.kalan kısmına kakaoyu ekleyip sade hamurun üzerine açık yer kalmayacak şekilde yayalim. hindistancevizi toplarını belli aralıklarla dikkatlice koyalım ve 180 derecede 30 dakika kadar pişirelim. ** İlk 20 dk hiç açmayın ve kürdan testi yapmadan çıkarmayın! O pişerken muhallebiyi de hazırlayalim. Tereyağı hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım ve gözgöz olana kadar pişirelim. Sonra teyağını ekleyelim ve ilk sıcaklığı çıkınca kekin üzerine koyalım. Soğuyunca üzerine kakao serpip servis yapabilirsiniz. ** Keserken hindistancevizi toplarını ortalamaya dikkat ederseniz çok güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder