21 Temmuz 2018 Cumartesi

Gül tatlısı

gül tatlısı

Gül Tatlısı

Gül tatlısı tarifi

tatlı tarifleri

Malzemeler

1 paket kabartma tozu

200 Gr tereyağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı ayran

Aldığı kadar un

Şerbet için

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Yapılışı

önce şerbeti koyup kaynamaya başlatalım,10 dk kaynadıktan sonra biraz limon sıkıp 5 dk daha kaynatalım ve ılınmasi İçin ocaktan alalım. Hamuru yoğuralim ve lavaş kalınlığında açalım su bardağı ya da çay bardağı ile yuvarlaklar gezelim. Biraz kenarları üst üste gelecek şekilde 4 yuvarlak hamuru yan yana dizelin çok bastirmadan rulo şeklinde saralim ve iki gül çıkacak şekilde ortadan keselim. İsterseniz ortasına fındık koyabilirsiniz. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ve ilk sıcaklığı çıkınca (10 dk kadar sonra) ılık şerbeti üzerine dökelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun 😊

13 Temmuz 2018 Cuma

Maklube tarifi

Maklube nasıl yapılır

Maklube tarifi

Orjinal maklube tarifi

Gerçek Maklube 

Malzemeler
2,5 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy domates
3 yeşil biber
2 orta boy patates
2orta boy patlıcan
1kilo kadar et (tavuk,kuzu ya da karışık olabilir) ben genelde karışık yapıyorum.

Hazırlanışı;

Önce etleri yıkayıp haşlayalım (suyunu dokmeyin kullanacağız). Onlar hazırlanırken patlıcanları doğrayıp tuzlu suya koyalım (acılığı varsa alsın), patatesleri soyup suya koyalım (kararmasın). Pirinçleri sıcak suda ıslayalim,
Etleri haşladiktan sonra kizartalim ve aynı yağda sebzeleri de kizartalim  domatesi ince ince doğrayip kavurali,once tencere dibine etleri patates ve patlicani sonra domates sosunu ve en son kavurdugumuz pirinci koyalim ve pirincin uzerini ortmeyecek kadar haşlama suyu ekleyelim yukaridaki resimden biraz daha az olsun yetmezse sicak su da olur.kaynamaya başladıktan sonra suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim ve bı yarım saat dinlendirip bir sınır ters çevirelim afiyet şifa olsun 😊

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Kek tarifi

ISLAK KEK

ISLAK KEK TARİFİ

Kek tarifleri

Selamun aleyküm arkadaşlar bugun sizlere güzel bir kek tarifi vereceğim. öyle bi kek ki kek değil pasta mübarek :) evet o zaman gelelim bol soslu ıslak kek tarifimize buyrun ;)

ISLAK KEK

Malzemeler;

1 su bardağı şeker

3 yumurta

3 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 su bardağından bir parmak kadar eksik un

Kabartma tozu

Sosu için

İki su bardağı süt

1 su bardağı şeker

yarım su bardağı sıvıyağ

İki yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı;

Önce yumurta ve şeker köpük haline gelene kadar çırpılır. Sonra diğer malzemeler eklenir ve yaglayip un serptiğimiz tepsiye konur. Tepsi yere bı iki kere vurularak Kaçıklar çıkarılır.180 derecede ısıttığımız fırına verilir ve kanamaya başlayınca 170 dereceye indirilir.kurdan batırılır temiz çıkarsa pişmiş demektir. 15-20 dk pişme süresi var

*Kekin iyi kabarması için püf noktaları

Malzemeler aynıscaklikta, oda sıcaklığında olmalı,

*önce yumurtalar ve şeker köpük oluncaya kadar iyice çırpılır( hatta pandispanya da yumurta akları şekerle kar gibi olana kadar çırpılır.)

Bı kaşık sıcak su daha iyi kabarmasını sağlar.

Kakaolu yapılacaksa biraz kaynar suda kakao eritilerek keke karıştırılırsa kakao rengini çok daha iyi verecektir.

Un elenmiş olmalı

Önce tüm sıvı malzemeler eklenerek un yavaş yavaş eklenmeli ve yavaşça tek yöne doğru karılarak yedirieli ( fazla karıştırılırsa undaki glüten açığa çıkar ve bu da kekinizin ekmek gibi olmasına neden olur.

İlk 15 dk kesinlikle fırın açılamamalı

Fırına koymadan önce kap yere bı iki kere sertçe vurulmalı ki içindeki hava gitsin ve dengeli kabarsın.

Eğer kekinizin meyve, çikolata ekleyecekseniz bunları una bulamamış dibe çökmelerini engelleyecektir.

8 Temmuz 2018 Pazar

Dondurmalı irmik helvası tarifi

dondurmalı irmik helvası tarifi


Malzemeler;

Bir su bardağı irmik
4 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1su bardağı şeker
Dondurma (dondurma tarifimi denemenizi tavsiye ederim tamamen doğal ve hazır dondurma tadında tarif bloğumda)

Hazırlanışı;

Kucuk bi tencerede  süt ve şekeri kaynatalım. Tereya eritilir istenirse çam fıstığı konulup kavrulur, sonra irmik eklenir ve kavrulur ve şerbet eklenir gözgöz olana kadar pişirilip altı kapatılır. Kapağı da kapatılarak 15 dk kadar dinlenmeye alınır. Sonra karıştırılarak derin bir kaseye ortası çukur olacak şekilde helva konur çukur kısıma bir top dondurma koyularak üzerine de helva kapatılır ve ters çevrilerek servis edilir yapan herkese afiyet şifa olsun 😊

6 Temmuz 2018 Cuma

Krep böreği tarifi

KREP TARİFİ

Krep tarifi

Peynirli krep

Krep börek

selamün aleyküm arkadaşlar.krepten börek yapalım mı?

basit bir krep tarifi vererek ( tabii krebin püf noktalarıyla birlikte) ortaya güzel bir börek tarifi de çıkarmış oluyoruz.hele sıcak sıcak kahvaltıda yendi mi oo miss. Ayrıca da sunumu kolay oluyor ve şık duruyor.Deneyin derim

2 su bardağı un

2,5 su bardağı kadar su

yarım tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi için ben dil peyniri kullandım siz isterseniz kaşar, kaşar+sucuk gibi çeşitlendirebilirsiniz

Krep malzemelerini pürüzsüz bir şekilde çırpalım. Krep hamuru kolay akacak kıvamda olmalı ama su gibi değil tabi. yukarıdaki ölçü tam geliyor ama undan una da farkı olabilir. Krep kaparken şunlara dikkat etmemiz gerekir; krep hamuru pürüzsüz olacak ve boza kıvamından biraz daha akışkan, pişirdiğimiz tava yapışmaz ve iyice ısınmış olacak. Krebin tek yüzü tamamen pişene kadar çevrilmeye çalışılmayacak (zaten piştikçe yapışık gibi görünen kenarları açılıyor paniğe gerek yok :). Her krebi aldığımızda yenisini koymadan tavayı boş olarak ısıtalım. Ben tavayı bazen yağlıyorum, bazen hiç yağlamıyorum. Ama en azından ilk krep için yağlamakta fayda var.

Evet kreplerimizi hazırlayıp içine istediğimiz malzemeyi koyuyoruz ve dört kenarını da katlayıp hafif yağladığımız tavada biraz kızartıp sıcak servis ediyoruz. Deneyenlere afiyet şifa olsun inşallah.

5 Temmuz 2018 Perşembe

Çıtır börek tarifi

BÖREK TARİFİ

BÖREK TARİFİ

Çıtır Börek

patlıcanlı börek

Patlıcanlı börek tarifi

2-4 kişilik

1,5 yufka (üç tane yarım kesilmiş)

2 adet patlıcan

1 adet küçük boy soğan

1çay kaşığı şeker

Tuz,kırmızı biber,kara karabiber

Hazırlanışı;

Kufkalari sıviyas ile yaglayalim ve üzerine ince bı tabaka şeklinde un eleyelim. Uzun kenarına harçtan koyup kenarlarını katlayıp uzunlamasına saralim ve yağlı tepsiye dizelin. Üzerine yine sıvı yağ sürelim ve 200 derece ısınmış fırına koyalım biraz su serperek (fırın içine) kapatalım ve pişirmeye bırakalım afiyet olsun deneyenlere 😊

4 Temmuz 2018 Çarşamba

Kıymalı peynirli Pide tarifi

PİDE TARİFİ

Kıymalı pide

peynirli pide

pide tarifleri

Arkadaşlar ister kıtır kıtır, ister yumuşacık nasıl istiyorsanız ikisinin de püf noktasını vereceğim çok güzel bir pide tarifim var yaptım ve herkes çok sevdi. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim ☺. Bu ölçülerle 7 kıymalı, iki peynirli kocaman pideler yaptım 😃

Malzemeler

Hamuru için;

İki su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

5-5.5 su bardağı un (kontrollü) ekleyin

Harcı için;

350 Gr kıyma (orta yağlı)

2 orta boy soyulmuş ve ince ince doğranmış domates,

2 adet yeşil biber küçük doğranmış

1 adet küçük soğan küçük küpler halinde

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz,karabiber

Üzeri için

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

50 Gr kadar tereyağı

Yapılışı;

Once maya, su ve şekeri karıştırıp 1-2 dakika mayalanmasını bekleyelim ve üzerinde köpük oluşmaya başlayınca tüm hamur malzemesini ekleyelim unu 4 bardaktan sonra kontrollü ekleyin ki unlar farklılık gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Sonra yarım saat mayalanmaya bırakalım. (Sabah yapacaksanız hamuru akşamdan yoğurup kabardiktan sonra buz dolabında hava almayacak şekilde bekletebilirsiniz)

Iç malzemelerini çiğ olarak karıştırıyoruz ve hamuru bezelere ayırıp boyu fırın tepsisini geçmeyecek şekilde uzun olarak merdaneyle açıyoruz. Ben dokuz bezeye ayırdım ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisinde üçer üçer pişirdim. 2-3 yemek kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını kapatıyoruz ve kenarlarına yumurta yağ karışımını sürüyoruz. 220 derecede ısıttığımız fırına fanlı olarak veriyoruz ve üzeri kızarinca alıyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz. Çıtır seviyorsanız direk böyle ikram edin ama yumuşak isterseniz yağ sürdükten sonra yağlı kâğıt örtüp üzerine de mutfak bezi örterek 15 dk kadar dinlendirebilirsiniz afiyetler şifalar olsun inşallah.

Mayalı pişi tarifi

Malzemeler;

Yarım tatlı kaşığı kuru maya
bı o kadar toz şeker
1 su bardağı ılık su
2,5 su bardağı kadar un
Tuz


Yapılışı
 maya;su ve şekerle karıştırılarak üzeri köpük oluncaya kadar aktifleşmesi beklenir (5dk kadar)
Sonra kontrollü olarak un eklenir ele yapışmayan bir hamur yapılır. Uzeri nemli bezle örtülüp 20-30 dk mayalandırilir. Merdaneyle hafif un serperek 1 cm kalınlığında açılır ve kesilir yine 15 dk kadar bekletilerek kızgın yağda kızartılır.

Bunu genelde mayalı hamurum artarsa yapıyorum daha pratik pişi tarifim var eklendiğimde buraya bağlantısını koyacağım inşallah herkese afiyetler olsun 😊

Parfe tarifi

Parfüm tarifi

Serin lezzetler
Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. 
(A'RAF SURESİ /31)

Çünkü saçıp-savuranlar, şeytanın kardeşleri olmuşlardır; şeytan ise Rabbine karşı nankördür. 
(İSRA SURESİ / 27)

Evet ayetlerde de anlaşianlaşı üzre israf etmekten kaçınmak gerekir. Bu gördüğünüz muhteşem lezzet de bir kurabiye değerlendirmesi sonucu ortaya çıktı ama sırf bunun için de kurabiye yapılabilir yani bu tat için değer bence :) 
    E geçelim mi tarife

Parfe tarifi

  1 paket petibör bisküvi (ya da 2paket hanimeller tarzında bisküvi) kullanabilirsiniz.
  Yarım çay bardağı krema
  İkili paketlerin bir tanesi krem şanti
  1 çay bardağı süt
  İki tatlı kaşığı Hindistan cevizi
  Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  1 büyük boy muz
  Üzerini süslemek için çikolata

Yapılışı

Krema,krem şanti ve süt çırpılır, muz halka halka doğranır, kurabiye irice ufalanır, ve tüm malzeme karıştırılıp streçfilm serili bir kaba dökülüp en az 1 saat dondurucuda bekletilir ve benmari usulü erimiş çikolatayla süslenerek donmuş olarak servis edilir afiyet şifa olsun 😊

Evde sütlaç tarifi

Sütlaç Tarifi

Evde Sütlaç Tarifi

Kolay Sütlaç Tarifi

Sütlü tatlı tarifleri

Sütlaç bazen içimizi ısıtır bazen de ferahlatır, tatlı krizine birebir hem de sağlikli hem hafif bı lezzet

1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker

Yarım çay bardağı kırık pirinç

5 su bardağı süt

Yapılışı

Pirinçleri yikayalim ve tüm malzemeyi karıştırarak ocağa alalım şeker eriyene dek karıştıralım ve sonra kaynamaya başlayınca altını kısalım kısık ateşte 20 dk kaynatalım yoğunluğunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz kırık pirinç kullandığımız için nişastaya gerek kalmıyor. Biraz daha koyu isterseniz biraz daha fazla kaynatabilirsiniz. Servis ederken ceviz ve tarçın çok yakışıyor afiyet şifa olsun deneyenlere :)

Kefir

Kefir KEFİR

KEFİR

Kefirin Faydaları

Kefir Nedir

Selamün aleyküm arkadaşlar bugün çok faydalı bir tarifle karşınızdayım :) kefir; bu yazımızda kefir nasıl mayalanır, kefir haram mıdır, kefir mayasini nerede bulurum, kefirin bozulduğu nasıl anlaşılır, kefir mayası (danesi)nasıl saklanır, kefir mayası ne zaman değiştirilmelidir,faydaları neler gibi birçok konuda bilgi edineceğiz;

Kefirin faydaları;

*Zengin mikraflora (özellikle, otizm, haşimato gibi bağışıklık sisteminin zarar verdiği hastalıklarda bağırsak florasını Düzenlemeye önemli ölçüde katkı sağlar)

*30 dan fazla faydalı bakteri

*Vitamin ve mineral zengini

*Kefir bağışıklık sistemini güçlendirir.

*Böbrek taşı rahatsızlıklarını giderir.

*Kolesterolü düşürür.

*Vücudu ağır metal, tuz ve alkolik maddelerden temizler.

*Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.

*Bağırsakları temizler.

*Ülser rahatsızlığına iyi gelir.

*Sindirimi kolaylaştırır.

*Sedef ve Egzama tedavilerinde kullanılır.

*Vücut fonksiyonlarını düzene sokar.

*Gastrit tedavisinde kullanılır.

*Patojen mikro organizmalara karşı savaşır.

*Mantara iyi gelir.

*Yüksek tansiyonu düşürmede etkilidir.

*Kan damarlarını temizler

*Kalp rahatsızlıklarını giderir.

*Kolon kanserini önler

*Pankreas sorunlarına karşı direnç sağlar.

*Vücut direncini artırır. Enerji verir.

*Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.

*Safra kesesi taşlarının dökülmesini sağlar.

*Tümör büyümesini önler.

*Metabolizmayı çalıştırır.

*Kilo vermeye katkı sağlar.

*Saçı canlandırır.

*Akne ve sivilcelere iyi gelir.

*Vücutta oluşan bakterileri korur.

*Diş eti hastalıklarını tedavi eder.

*Yağ asidi seviyesini düşürür.

*İshale iyi gelir.

*Şişkinliği azaltır.

*Enflamatuvar hastalıklara karşı etkilidir.

*Alerjiye iyi gelir.

*Sindirim sisteminde bulunan mikrofloranın korunmasını sağlar.

*Stresi azaltır.

*Dikkat eksikliğini giderir.

*Uyku sorununa iyi gelir.

*Migrene iyi gelir.

*Depresyon sürecinde kullanılır.

*Mide gazını azaltır.

*Kırışıklıkları azaltır. Cilde gerginlik kazandırır.

*Gut haslığını tedavi edici özelliği vardır.

*Romatizmal rahatsızlıklara iyi gelir.

*Enfeksiyonlara karşı etkilidir.

*Mide ve bağırsak sağlığını korur.

*Vücudu tonksinlerden arındırır.

*Huzursuz bağırsak sendromuna iyi gelir.

*Ağız kokusunu iyileştirmeye yardımcıdır.

*Regl döneminde oluşan mide kıramplarına iyi gelir.

*B3, B6 ve Folik asidi üretimine yardımcı olur.

*Protein alımını ve sindirimini sağlar.

*Beynin nörofoksiyonlarını geliştirir.

*Ağız kokusunu giderir.

*Bronşite iyi gelir.

*Soğuk algınlığı sonucu boğazda oluşan iltihaplanmayı giderir.

*Kansızlığa iyi gelir. metastazı engeller.

*Karaciğer enfeksiyonlarına iyi gelir.

Kefir nasıl yapılır

Kefir için light süt hariç tüm sütler kullanılabilir. Kefir mayalanırken çok iyi şekilde dezenfekte edilmiş geçereçler kullanılmalıdır. Daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki kefir hakkında bilinmesi gerekenler başlığında bulabilirsiniz.

1 litre süt için en fazla 1 tatlı kaşığı kefir danesi kullanılmalı. Ve kefiri mayalarken oda sıcaklığında 24 saat bekletilmesi yeterli olacaktır. Fakat ekşi seviyorsanız bu süre 30-50 saat olabilir. Kefiri mayalama sürecinde illaki karanlıkta tutmaya gerek yoktur!!

Kefiriniz yoğunsa su karıştırarak içebilirsiniz. +4 derecede 20 gÜn kadar bozulmadan bekletebilirsiniz. çok sık tüketildiğinde bağırsak tembelliğine yol açabileceği için sabah kahvaltı öncesi içmek daha iyi olacaktır.

Kefir yaparken nelere dikkat etmeliyim;

Kefir danelerine elinizle kesinlikle dokunmayınız!

Kefir danelerini salınımı olan metaller etkileyebildiğinden Hiç değdirmemekte fayda var!

kefir yaparken plastik veya tahta kullanın fakat tahta da çok mikrop barındırabildiğinden önce kaynar suyla dezenfekte edin.

Kefirin ya da danenin bozulduğunu nasıl anlarım

Dane seçimi oldukça önemli.kaynağını bilmediğiniz daneyi kullanmayın!

Danelerde yaprak gibi açılma varsa,

Kum gibi dağılma varsa

Pembe-kahverengi renkler varsa (ki bu bulaşıdır) kesinlikle kullanmayın.

Gerektiği kadar dane kullandığınız halde kefir üstte suyu altta kalıyorsa daneyi değiştirin. (bu durum bazen mayanın çokluğundan da kaynaklı olabiliyor bu normaldir.)

Kefirin tadı acımsı ya da kötüyse

Kefirin kokusu kötüyse ( koku mayanın etkisinin artması dalayısıyla zamanla doğal olarak da artabilir bu normaldir.)

Daneleri değiştirme vaktiniz geldi demektir.

Daneyi kefirdanemden alabilirsiniz.

Kefir danelerini nasıl saklamalıyım?

5 gün ve daha kısa süreli saklamalarda üzerini örtecek kadar süt ve bir tatlı kaşığı kefir karışımında buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz

5-20 gün kadar saklamak istiyorsanız kefiri 24 saatlik mayalanma sonrası süzmeden dolapta saklayabilirsiniz.sadece biraz ekşime olabilir bunu tüketmekte de bir sakınca yoktur.

Daha uzun bir süre saklamak istiyorsanız üzerini örtecek kadar bir süt-kefir karışımına koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. (bunu çok tavsiye etmiyoruz çünkü dondurucuda kaldığı her gün dane özelliğini, faydasını biraz daha kaybediyor.)

kefir haram mı?

Arkadaşlar fermante gıdaların (turşu,sirke,ekşi maya..) neredeyse hepsinde bu alkol açığa çıkar fakat bu alkol ilave olmadığı için ve de süreci tamamlamadığından tüketilmesinde bir beis yoktur. (Allah-u Alem)

3 Temmuz 2018 Salı

Tek malzemeyle doğal dondurma tarifi


Kolay dondurma tarifi

İstediğiniz kadar muzu ( çok sert ya da yumuşak olamasin kararmamiş ama olgunlaşmış olsun) soyup dilimlerini ve dondurucuya koyalım donduğunda alıp blender ile iyice karıştıralım tekrar bir kaba koyup dondurmalı katkısız kolay ve sağlıklı bir dondurma herkese afiyet şifalar olsun 😊

2 Temmuz 2018 Pazartesi

Şam böreği

Gözleme tarifi
Şam böreği



Şam böreği tarifi (semiz otlu)

1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5 Su bardağı ılık su
3 bardak kadar elenmiş un (unu azar azar ekleyin ki undan una çok fark ediyor)
Tuz

İçi için;
İki demet semizotu (parpar) (patatesli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz)
200 Gr kadar beyaz peynir
Bir orta boy soğan
Baharat olarak; tuz,pul biber, sumak,kara biber

Yapılışı;
Su ve mayayi karıştırıp üzeri hafif kopuklenince tuzu ekleyip eritelim ve unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan ve çok da sert olmayan bir hamur yoğuralım. 20 dk dinlendirelim sonra cevizden biraz daha büyük bezelere bölelim .

Semiz oyunu ayiklayip yikayalim kucuk küçük doğrayalim ve sirkeli suda bekletelim. Bu arada soğanı doğrayıp hafif yağda kavuralim sürdüğümüz semizotunu ekleyip ağzı kapalı yumuşayana kadar pişirelim ve sonra suyu gitsin diye agzini açalım.ocak alınca peynir ve baharatı ekleyelim açmış olduğumuz bezeleri yarısına iç harcı sürüp diğer kısmını üstüne kapatalım. Kenarlarında kalan hamuru keselim ve az yağlı tavada arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun deneyenlere :)

**İç harcını koyduktan sonra bekleyeceksek un serptiğimiz temiz bir bezin arasına koyalım ki hamur yapişmasin

1 Temmuz 2018 Pazar

Çocuk istismarı

Selamün aleyküm mümin(e) kardeşlerim. Öyle bir zamandayız ki duayla konuşmaya başlayıp duayla bitirmeliyiz. Sığınağımız yalnızca Allah. Simdiye kadar helak olan kavimler hangi suçlardan helak olduysa tamamı ve fazlası aşikar şekilde işlenmekte o nedenle imanimiza daha sıkı sarılmalı göz.   Konuya nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
 Instagram'da şu gonderiyi paylaşmiştim"İnsan nasıl mı hayvandan aşağı olur; bir meleğin kanatlarını kirarsa diyeceğim de yine yetinmezler, kalbini kırarlar elini kolunu kirarlar, neyi varsa alırlar elinden; gulen gozlerini, şen kahkahalarını, iyi niyetlerini,pembe düşlerini... Kim kime niçin ne yapmış okumaya gücüm yetmezken yazmamı beklemeyin benden,
Hastalik Değil bu masumlaştirmayin, kılıf bulmayin azgınlık, sapkınlık.. alıp götürdükleri cehennemden başka kılıfa sığmaz
Ey sapkın toplum Lut kavmini yerin dibine geçiren Rabbim sizi başıboş mu bırakır sanıyorsunuz!!! Evlatlarımıza hergun 5 vakit dua ediyorsam size de bı o kadar beddua ediyorum *Resim İslam'la ilişkilendirilemez ama masumların resmini koyamadim kimseye baktirmaya bile kıyamadım"