24 Ağustos 2018 Cuma

Kahvaltılık sos tarifi

Kahvaltılık sos tarifi

kahvaltılık tarifler

kahvaltılık sos tarifi

yumurtasız menemen tarifi

Selamün aleyküm arkadaşlar. Bugün yine pratik ve çok lezzetli bir kahvaltılık tarifiyle karşınızdayız.1,5 yaşındaki oğlumla elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Bana destek olanlara, instengramdan takip edenlere de teşekkür etmek istiyorum.

Malzemeler

2 adet acı sivri biber

1 domates

yarım kaşık biber ve domates salçası karışık

yarım çay bardağı su

2 dış sarımsak

Biraz yağ ve tuz

önce biberi küçük küçük doğrayın ve yağda öldürun sonra sarımsağı ekleyip bir iki kez karıştırın ve domatesi ekleyin.o da yumuşayıncaya salçayı ve en son su ve tuzu ekleyip bir iki kaynayinca ocaktan alın ve servis edin.

Deneyenlere afiyet şifa olsun 😊

22 Ağustos 2018 Çarşamba

Börek tarifi

Börek tarifi

Börek Tarifi

Çıtır börek tarifi

Baklava börek

selamün aleyküm arkadaşlar bugün özel bir börek tarifim var sizlere. Milföy taş çıkaran Adana'nın meşhur böreğini anımsatan (yakında ona da uyarlaması düşünüyorum takipte kalın) üzeri boll çıtırlı altı yumuşacık lezzetli bir börek tarifi bu. Sadece dört bezeyle onlarca katlı bir börek yapıyoruz İnşallah.

malzemeler

3/4su bardağı yoğurt

1/3 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sirke

2/3 sıvıyağ

1 kabartma tozu

1 yumurta

yarım yemek kaşığı limon ve 1 dolu tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un ((4 su bardağına yakın kullandım)

iç malzemesi

3 orta boy patates

100 Gr kadar beyaz peynir

bı tutam maydanoz,tuz, karabiber

un hariç tüm malzemeyi karıştırın ve azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp 15 dk dinlendirin. Sonra merdaneyle açıp (çok ince olmasına gerek yok) aralarına nişasta sürerek katlayın. Ve 15 dk daha böyle bekletin ki nişasta dökülmesin. Artık açabildiğiniz kadar açıp tepsi büyüklüğünde kesin en altta ve en üste düz parçayı koyun. Her yufkayi koyduktan sonra hafif yağ gezdirin,İki yufkadan sonra iç malzemeyi koyun ve diğer iki yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. En son böreği dilimleyip üzerine 1 su bardağı yağ ve yarım su bardağı süt dökün ve 160 derece ısınmış fırında yavaş yavaş 50 dk kadar pişirin.

püf noktaları; unun kaliteli (protein değeri yüksek) olması açılmayı kolaylaştırır!

Nişastalı olduğu için ağır ateşte pişmesi önemli

direk sıcak servis etmeyelim ki içini iyice çeksin

Ben Patatesli iç kullandım ama peynirli daha çok yakışır gibi geldi.

20 Ağustos 2018 Pazartesi

Salça soslu biber

Kahvaltılık tarifleri

kahvaltılık tarifler

pratik kahvaltılık

salça soslu biber tarifi

Selamün aleyküm arkadaşlar Bayramamımız tüm müslüman alemine hayırlar getirsin inşallah.Bugun pratik bir kahvaltılık tarifim var size. Ben Erzincan'da okurken bı arkadaşımdan öğrenmiştim sağolsun. Başka yerlerde de yapılıyor mu bilmiyorum. Bilen varsa yoruma yazabilirsiniz.

Malzemeler

5-6 adet taze tatlı biber

yarım yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık olarak

kavurmak için biraz yağ

tuz

ve salça topaklanmasın diye yarım çay bardağı kadar su.

önce tuz ve yağ ekleyip biberleri kavuralim, yumuşayan biberlere salçayı da ekleyelim ve onu da biraz kavurduktan sonra suyu ekleyelim.su biraz koyulaşınca ocaktan alalım ve ekmeği banıp banıp afiyetle yiyelim 😋

18 Ağustos 2018 Cumartesi

Baklava

Baklava content='0D23D7D216B9D4CDB8B9B746DF5486EE' name='msvalidate.01'/>

Baklava

Baklava Tarifi

Dört bezeye yapılan pratik Baklava

selamün aleyküm arkadaşlar. Malumunuz bayram yaklaşıyor herkesin kurban bayramı şimdiden mübarek olsun. Rabbim kurban ibadetinizi ve misafire ikramlarınızı kabul etsin. Geleneksel Bayram tatlılarımızdan baklava tarifi vereceğim inşallah bugün. Ben 3 tepsi baklava yaptım 😮 o yüzden de tarif yok. Bı önceki paylaşım çıtır baklava sevenler içindi bu ise benim gibi içi yumuşak ve dışı çıtır, şerbeti sıcak sıcak da dökseniz hamur olmayan kat kat en güzeli de çookk kolay bı baklava. Sadece 4 bezeye yapabiliyorsunuz.

Hamur için

2 adet yumurta

75 Gr margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

iki paket kadar buğday nişastası (daha güzel oluyor)

yarım yemek kaşığı limon suyu

1,5 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

şerbeti için;

1 litre (5 su bardağı) su

1 kilo toz şeker ve çeyrek limon

Hazırlanışı

önce şerbeti hazırlayın. Toplam altını kırmadan 30 dk kaynata ağız son 10 dk da bı kaç damlasını içine sıkıp kalanı da kabuğuyla atıyoruz.ve 10 dk sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

şimdi de un hariç tüm malzemeleri koyup azar azar unu ilave ediyoruz. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp 20-30 dk dinlendiriyoruz ki iyi açılsın.Sonra hamuru 4 eşit bezeye bölüyoruz.bol nışastayla tabak büyüklüğünde açıp her katına bol nişasta doldurarak önce iki kenarı üç uca gelecek şekilde kalıyoruz sonra da diğer iki kenarı .. katlayabildiğiniz kadar aralarına nişasta sürerek katlayın ( çok zorlamayın yoksa yırtılabilir ben bı seferde 5 e katların ortalama) ben direk açtım ama isterseniz her bezeye bu şekilde açıp bekleyişten olursunuz ki böylece daha iyi açılır. Aynı işlemi bezeye biraz daha büyük açtıktan sonra yapacağız aralarını nişastalayıp 4 kat yapalım ve kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açalım ilk iki yufkadan sonra iç serpelim (isterseniz her 4 yufka arasına da serpe ilişkiniz) ve dilimleyelim. Bolca sadeleştirilmiş tereyağı sürelim ve 150 derecede 50 dk ya yakın pişirelim. Bu baklavada ocaktan alırken sadece rengine bakmayacağız. Ara katları hamurlu kurabiyenin çıkmış olmalı tam pişmiş olmalı. Elinize aldığınızda dilim kâğıt gibi olmalı ağır ve hamurumsu değil. Sonra şerbeti ister sıcak ister ılık dökebilirsiniz. Ilık-ılık olması daha iyi. Ve soğuyunca servise hazır afiyetler olsun 😊..

Baklava tarifi

Baklava

Baklava Tarifi

Bayramlık tatlı tarifleri

şöbiyet,gazete baklavası,ay baklava,

Malzemeler

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı süt

1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

yarım limon suyu

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

bir dilim limon

Yapılışı

önce şerbeti hazırlayın.şeker ve suyu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra 30 dk daha kaynatın. Son 10 dk da limon ilave edin. un hariç tüm malzemeleri ekleyip unu yavaş yavaş ekleyin.yumuşak bir hamur elde edince 20 dk kadar dinlenmeye bırakın. Sonra bezelere ayırıp (15-20 adet) teker teker eçın ve ince bir oklavaya sarip iki kenarından büsüştürün bu şekilde yufkayı bir kağıdın ya da bezin üzerine bırakıp 5 dk kadar kurumasını bekleyin iki yufka açma kadar önceki kuruyor zaten. Hafif Kuruyan yufkanin üç yan kenarını düşlemek için kesip ceviz serpeceğiniz kenarın altına yerleştirin ve ceviz serpip bez yada kağıt neye koyduysanız yufkayı bir kenarından kaldırarak yuvarlayın. Ve dinleyerek tepsiye dizin. Üzerinebolca sadeleştirilmiş tereyağı gezdirip 160 derecede 50 dk ya yakın üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti soğuk ya da ılık baklavanın üzerine dökün. Çıtır çıtır baklavanız ikrama hazır afiyetler olsun.diğer en kolayı dan ve enfes kıvamlı baklava tarifim için tıklayın.

16 Ağustos 2018 Perşembe

İzmir Bombası

kurabiye tarifleri

İzmir Bombası

Kurabiye tarifleri

çikolata dolgulu kurabiye

selamün aleyküm arkadaşlar.bugun varlığından haberim oldu bugün denedim ve bütün keşke daha önce tanısaymışım dediğim tatlılıktır kendisi. Kaza oruçlarimdan birini tutuyorsun ki iftara bı saatten az kala onu da araya sıkıştırdım iyi ki de yapmışım 😋

Yeni yeni tanınan bir tatlı ve bu yüzden de tam bir tarifini bulmak çok da mümkün değil. En iyi kevserin mutfağı galiba ama onun da hamuru kuru geldi bana. Orjinal fotoğraflara bakıp tarif karşılaştırması yaparak çok güzel bı tarif elde ettim. Orjinalini yemedigim için aynısı diyemeyeceğim belki öyle belki değil. Ama harika bı lezzet diyebilirim rahatlıkla..

Malzemeler

50 Gr erimiş tereyağı

Çay kaşığının ucuyla çok az tuz (kaya tuzu tavsiyemdir)

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı şeker

1 yemek kaşığından biraz az sıvı yağ

1 su bardağı un

yarım çay kaşığı karbonat

yarım kavanoz kahvaltılık çikolata (Torku kullandım)

Hazırlanışı

önce 1- 1,5 tatlı kaşığı kadar çikolataları yağlı kâğıt serili tepsiye koyup buzlukta donmaya bırakalım. Sonra tüm hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğuralim 5-10 dk. Dinlendim ve sonra incecik merdaneyle açarak yuvarlak keselim ve içine donmus çikolataları koyalım ve yırtmadan kapatmaya çalışalım. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin 190 derece ısınmış fırında 5 dk pişirin ( üzeri kızarmayacak) ve sıcak servis ediniz.

hamur ince açılmalı yoksa ya hamur çiğ kalır, ya da çikolata yanar!

çikolatalar iyice donsun ki kapatırken zorluk yaşamayın! Hatta tek tek çıkarsanız daha iyi çok çabuk eriyorlar.

sıcak servis yapmaya çalışın soğuyunca akışkanlığı ya kalmıyor ya da oldukça azalıyor.

çikolataya doyacağınız bir tarif. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun

Açma Tarifi

Açma Tarifleri

Açma Tarifi

Açma

Peynirli açma

selamün aleyküm arkadaşlar bugün mis gibi hemen kahvaltıya yapabileceğiniz risksiz, yumuşacık, tel tel açma tarifi vereceğim. Çok beğenilen bu açma tarifimi denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Deneyenlere afiyet şifa olsun. Denediğimde görüşlerinizi paylaşır şansız sevinirim 😊

Malzemeler

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağından bir parmak kadar eksik sıvı yağ

2 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kuru maya (veya bı paket

instant yaş maya)

1 yumurta akı (sarısı üstüne ayrılacak)

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

İçi için;

150 gr tereyağı

1, 5 su bardağı lor ve kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Süt ve süt hafif ılık olacak eli yakmayacak kadar. (Soğuk olursa mayalanmaz sıcak olursa da mayayı öldürür yine maya tutmaz).

Şeker ve maya karıştırılır, üzeri köpürme kadar beklenir.

Sonrasında un hariç tüm hamur malzemeleri eklenir karıştırılır.

Un yavaş yavaş eklenir, yumuşak ama yapışmayan kolay şekillenen bir hamur elde edilir.

Hamur 30 dk mayalanmaya bırakılır..

Hamurdan bezeler koparılarak milföy gibi dikdörtgen şeklinde açılır ,arasına tereyağı sürülür.

Peynirli harçtan konur ve uzun kenardan rulo şeklinde katlanır ve iki ucundan tutularak ters yönde kıvrılarak burgu yapılır uçları birleştirilir ve tüm hamur bu şekilde dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tercihe göre çörek otu veya susam serpilir.

20-30 dk mayalanmaya bırakır .

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun. 😊

15 Ağustos 2018 Çarşamba

Kuru fasülyeden pasta kreması

Pasta kreması

Pasta kreması tarifi

pasta kreması

krema tarifi

Selamün aleyküm arkadaşlar.. hazır gidalardan olabildiğince uzak durmaya çaliştigimdan her türlü alternatifi de deniyorum. Ayrıca pasta süslemede kullanılan buttercream, kremşanti gibi kremalar hem renk alma konusunda sıkıntı çıkarabiliyor hem de erimesi durumunda şekil alması zorlaşabiliyor bı de ağır gelme durumu var tabi ee neyse biz gelelim kuru fasulyenin faydalarınaa..

Evet arkadaşlar şaka değil kuru fasulyeden pasta kreması yapacağız bugün.ayrıca süt ve yumurta alerjisi olan çocuklar için de güzel bir alternatif.Tadi hakkında tereddüt edenler için kestane püresi ya da helvayı hafif andıran bir tadı var.bu tarifi bana tanıttığı için ilkbaharpastaya çok teşekkür ediyorum 😍

malzemeler

500 Gr iri taneli kuru fasulye

2,5 su bardağı şeker

50 Gr tereyağı

kuru fasulyeyi haşlamak için 1,5 litre su

Hazırlanışı

kuru fasulye akşamdan ıslatılır. 1,5 litre su ile pişirilir ve blendırdan henüz sıcakken geçirilir.püre haline gelen karışıp süzgeçten geçirilerek kabuklarından ayrılır. Ve tencereye alınır şeker tereyağı eklenerek koyulaşana kadar pişirilir. Sonra 2 vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Gıda boyası kullanacaksanız henüz sıcakkanlı koymanız daha canlı renkler elde etmenizi sağlayacaktır. ( Bı ara evde gıda boyası yapmıştım ve çok güzel renkler elde etmıştim. Sizin için tekrar yapmaya çalışacağım inşallah).soğuyunca şekil verebilirsiniz. Arasında kullanılabilir mi diyen çok oluyor ama bana sorarsanız çok yoğun olur. Ama tadına bakıp siz karar verebilirsiniz tabiki

bu kremayla çeşitli çiçekler hazırlayıp dondurarak kullanabilirsiniz.

yukarıdaki pasta süsleri bu krema ile yapılmıştır sadece çitler çikolatadan

13 Ağustos 2018 Pazartesi

Deniz dalgası tatlısı

tatlı tarifleri

selamün aleyküm arkadaşlar bugün tam kıvamında bir şerbetli tatlı tarifim var. Evde beyaz un çok azdı ve misafirim gelecekti ben de eskiden beyaz un mu kullanılıyordu diyerekten bu tarifi yaptım ve harika bı lezzet keşfettim. Yokluk insana güzel şeyler katıyor :) şaka biyana Rabbim tüm Darda olanlara yardım etsin.

Tatlı Tarifleri

şerbetli tatlı

Deniz Dalgası Tatlısı

Malzemeler;

yarım su bardağı beyaz un

1 su bardağı tam buğday unu

1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

125 Gr ( yarım paket) margarin veya tereyağı

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su ve bı kaç damla limon

hazırlanışı;

önce şerbeti ocağa koyalım ve kaynamaya başladıktan sonra 10 dk sonra limon ekleyip 5 dk sonrasında da ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Diğer taraftan tüm malzemeleri karıştırıp hamurunu yoğuralim ve 5-10 dk dinlendirelim. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ya oval ya yuvarlak olarak şekillendirilir ve tepsiye dizelim. Üzerine tatlı kaşığının yan tarafıyla resimdeki gibi dalga şekli verelim. Ve 175 derece ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti dökelim ve en az yarım saat sonra servis edebilirsiniz.afiyet şifa olsun

12 Ağustos 2018 Pazar

Omlet

omlet tarifleri

Omlet

Kahvaltılık tarifler

Patatesli yumurta

selamün aleyküm arkadaşlar. Rabbim şu sıkıntılı gnlerimizde ülkemize yardım etsin inşallah. İçinde bulunan mazlumlar hürmetine, çevremizde yardıma muhtaç var ise istemeye mecbur bırakmadan elimizdekinden paylaşalım inşallah. Elimizdekini gösteriş için değil de ikram için Hak rızası için paylaşalım inşallah. Bı çok sofraya göre lüks bir kismina göreyse mütevazı bir sofra için patatesli omlet tarifi..

Malzemeler

1 adet haşlanmış patates

2 yumurta

tuz,karabiber,pul biber

bir tutam maydanoz

biraz peynir

Hazırlanışı

patatesi püre haline getirip ufaladiğiniz peyniri ve küçük küçük doğradiğiniz maydanozu ekleyip yağlı tavaya alıp karıştırın tuz ve yumurtayı ilave edin. Kaşıkla aralardan hava aldırarak çok karıştırmadan yumurtanın iyice pişmesini sağlayın sonra ters şekilde tabağa kapatarak baharat ve maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

11 Ağustos 2018 Cumartesi

Islak kurabiye

K buurabiye Tarifleri

selemün aleyküm arkadaşlar. Bugün size havuçlu,cevizli ıslak kurabiye tarifi vereceğim inşallah. Çok hafif ve sunumu da çok şık olan bir kurabiye. Şerbetli tatlı gibi düşünmeyin sadece yumuşacık bir kurabiye oluyor. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye

cevizli, havuçlu ıslak kurabiye

İç harcı için

5 adet havuç,

yarım su bardağı dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçin

Yarım çay bardağı şeker

Hamuru için;

Yarım çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı şeker

125 Gr margarin

aldığı kadar Un

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Üzeri için; 1 su bardağı hindistancevizi

Hazırlanışı;

önce şerbeti hazırlayalim. Kaynamaya başladiktan sonra 10 dk daha bekletelim ve soğumaya bırakalım. Sonra hamur için un hariç tüm malzemeyi ekleyip biraz kariştiralim. Azar azar un ilave edelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru dinlenmeye alalım bu arada havuçlar rendeleyip şekerle yumuşayana kadar ( suyunu çekene kadar) pişirelim kapatıp ceviz ve tarçını ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayalım ve açın içine bir tatlı kaşığına yakın harç koyup kapatalım ve yağlanmış tepsiye dizelim.180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim ve ılıyınca yine sıcak olmayan şerbete koyalım ve 30 sn kadar tersdüz ederek şerbette bekletip hindistancevizine bulayalim. Yarım 15 dk sonra da servis yapabilirsiniz soğutup da servis yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun arkadaşlar.

10 Ağustos 2018 Cuma

Yaş pasta tarifi

Yaş Pasta Tarifleri

Pasta Tarifleri

Yaş pasta tarifi

Pasta

selamün aleyküm arkadaşlar bugün size yapmayı en sevdiğim şey olan yaş pasta tarifi ile geldim. Bu tarifle yaptığım pastayı yiyenler çokk beğendiler. En ince detayına kadar anlattığım için uzun gelebilir yazım ama okursanız çok şeker öğrenebilirsiniz. Şuan sadece kremşanti ve pasta kreması kullandım ama gelecek haftalarda kuru fasulye kreması, İtalyan meringue, butter cream gibi birçok krema ve sos paylaşmayı düşünüyorum takipte kalın 😊

Keki için Malzemeler

7 adet yumurta

1,5 su bardağı +2 yemek kaşığı un

2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

1 su bardağı mısır nişastası

Yarım çay bardağı sıcak su

1 vanilya 1 kabartma tozu

1 fiske tuz

Krema için

1 yumurta ve 1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 litre süt

80 Gr çikolata

1 paket Vanilya

50 Gr tereyağı

Üzeri için

Üç paket krem şanti

80 gr çikolata(süslemek için benmari usulü eritilir)

Islatmak için şerbet;

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su (Kaynamaya başlayınca tamamdır ve soğuk kullanın)

Yapılışı;

Önce yumurta akı hiç sarısı karışmayacak şekilde ayrılır ve şekerle 10 dk mikserle çırpılır. Sonra yumurta sarısı yavaşça karışıma eklenir ve çirparken azar azar sıcak su da yumurtaya eklenir. Diğer malzemeler de 3- 4 kerede azar azar eklenerek spatulayla çok karıştırmadan sadece yedirecek kadar aynı yönde karıştırılır. Yağlı kâğıt serili kek kalıbına karışım dökülerek 200 derecede ısıtılmış fırına verilir ve 3 dk sonra kenarları hafif kabarması başlayınca (**fırını en az ilk 20 dk hiç açmayın!)160 dereceye düşürülür ve 30 dk kadar pişirilir.kurdan testi yaparak ocaktan alıp ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakılır.( Bu şekilde üzeri daha düz ve yumuşak oluyor). ( Soğuyunca streçleyip buzluğa da atabilirsiniz 3-4 ay bu şekilde tazeliğini koruyor) Krema için Tereyağı,çikolata ve vanilya dışında tüm malzemeyi karıştırıp göz göz olana kadar pişirelim. (Sürekli karıştırarak) ocaktan alınca kalan malzemeyi ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. (Kek de krema da tamamen soğumuş olmalı)

3 paket krem şantiyi tarifine uygun bir şekilde hazırlayalim 15 dk kadar buzdolabında bekletip pasta bir ince kat sürelim ve pastayı buzdolabında 2 saat bekletelim üzerine kalan krem şantiyle düzleyip süsleyerek yine en az 1 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Deneyenlere afiyet şifa olsun 😊

Patates mantısı

Patates Mantisi

Patates Mantisi Tarifi

patatesli tarifler

patates çanağı

4 adet orta boy patates

Bı tutam maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz,karabiber

içi için yoğurt( isteğe bağlı bir dış sarımsak ekleyebilirsiniz)

sosu için;

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

patatesleri güzelce haşlayıp soyalim ve pürüzsüz bir şekilde edelim içine baharatları ve maydanozu ekleyip çanak şekli verelim. İçine yoğurt koyalım ve tereyağını eritip sıcakkanlı kırmızı biberi eklediğimiz sosuyla süsleyerek servise hazırlayayım. Afiyet şifa olsun 😊

Kurabiye tarifleri

kurabiye tarifi

Kurabiye tarifleri

Tuzlu kurabiye tarifi

susamlı kıyır kurabiye tarifi

malzemeler

75 Gr tereyağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 adet yumurta

1 yemek sirke

aldığı kadar un

1/2 tatlı kaşığı Tuz

Yarım paket kabartma tozu

üzeri için yumurta sarısı

susam

yapılışı

tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğuralim ve 10 dk dinlendirip şekil verelim.üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpilir sonra 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. Gerçekten hazirlardan daha iyi oldu ve isterseniz içine çörek otu da ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun

9 Ağustos 2018 Perşembe

Pasta

Sabah çiği pasta tarifi

Pasta

Pasta tarifleri

Sabah çiği pastası

selamün aleyküm arkadaşla. Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız bı pastayı bı hindistancevizi çoksever olarak ben de denemeye karar verdim. Tabi denemeden önce iyi bir inceleme yaptım sizin için. Yorumlardan yola çıkarak ufak değişiklikler yaptım ve çok şükür çok güzel bir sonuç aldım. Bazıları gibi Hindistan cevizi topları sertleşmiyor ya da dağılmıyor. Bazı tariflerde labneyle yapılıyor bunda ona da gerek yok. E sunumu zaten muhteşem bir pasta. O zaman haydi hanımlar mutfağa 😊

kek için malzemeler

2 su bardağı un

1 kabartma tozu

1 su bardağı şeker

3 yumurta (birinin beyazı hindistancevizi topları için)

125 Gr oda sıcaklığında tereyağ

1 paket sıvı krema ( 1 yemek kaşığı toplar için ayrılacak)

3 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı kakao

hindistancevizi topları için;

2 su bardağı hindistancevizi

1 yumurta akı

5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı krema

muhallebisi için

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı (5 yemek kaşığı) un

1 tatlı kaşığı tereyağı

vanilya

yapılışı

Önce hindistancevizi toplarını yapalım tüm malzemeyi karıştırıp 15 - 20 adet top yapalım ve dolaba koyalim. Daha sonra keke geçelim. Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar karıştıralim. Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırıp, kek harcının yarısını yaglayip onladigimiz pisirme tepsisine alalim.kalan kısmına kakaoyu ekleyip sade hamurun üzerine açık yer kalmayacak şekilde yayalim. hindistancevizi toplarını belli aralıklarla dikkatlice koyalım ve 180 derecede 30 dakika kadar pişirelim. ** İlk 20 dk hiç açmayın ve kürdan testi yapmadan çıkarmayın! O pişerken muhallebiyi de hazırlayalim. Tereyağı hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım ve gözgöz olana kadar pişirelim. Sonra teyağını ekleyelim ve ilk sıcaklığı çıkınca kekin üzerine koyalım. Soğuyunca üzerine kakao serpip servis yapabilirsiniz. ** Keserken hindistancevizi toplarını ortalamaya dikkat ederseniz çok güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifalar olsun.

7 Ağustos 2018 Salı

Susamlı tavuk- fırında tavuk

Tavuk Baget Tarifi

Fırında Tavuk

Baget Tavuk Nasıl Yapılır

How To Make Baked-Roasted Chicken

Malzemeler

8 adet baget

Bir yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı silme bal

1 tatlı kaşığı susam

1 silme yemek kaşığı un

Nane, kekik, karabiber, pul biber, toz kikırmı biber,tuz

Yapılışı

tavukları yıkayıp suyunu geçirdikten sonra tüm lazemeyi ekleyip bir güzel yediriyoruz derilerini almayın ki yağı daha lezzetli yapıyor. Bu tarifte bekletmeye gerek yok ama içine daha iyi alsın garanti olsun derseniz bagetleri bıçakla delebilirsiniz ya da çizebilirsiniz. Ve 200 derece fırında ağzı kapalı bı kapta üzeri kızarıncaya kadar pişirelim en son kapağı alıp nar gibi kizartalim ve yemeği sıcak servis edelim. Deneyen herkese afiyetler olasun..

6 Ağustos 2018 Pazartesi

Kızılcık şerbeti

kızılcık şerbeti

Kızılcık Şerbeti

Nasıl Yapılır

faydaları nelerdir?

Selamün aleyküm arkadaşlar tam mevsiminde buz gibi bı kızılcık şerbeti yapalım istedim.

Kızılcık şerbeti için malzemeler;

1 kilo kızılcık

1 su bardağı şeker (isterseniz tadına bakarak daha az ya da fazla ekleyebilirsiniz)

1 tane limon tuzu

1,5 litre sıcak su

Yapılışı;

Kızılcık kar yıkanıp sap ve yapraklarından ayıklanır

Derin bı tencereye alıp kızılcık yumuşayana kadar şekeri de eklenerek kaynatılır. Ve ılıyana kadar bekletilir ki rengi güzel çıksın.

Bir tülbent ile süzüp tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kizilciklarin kalan posasini da israf etmedim tabiki muhallebi ya da cheesecake üzerine koymak için çekirdeklerinden ayırıp biraz su ve şeker ekleyerek marmelat gibi kaynattim ve güzel bı tadı oldu. Deneyenlere afiyet şifa olsun

Püf noktası; kizilciklar parçalanmadan altı kapatılmalı yoksa soluk bı rengi oluyor. Hafif kabukları catlayinca yumuşayıncaya ocaktan alın. Ayrıca sevenler karanfil de ekleyebilir.

4 Ağustos 2018 Cumartesi

çıtır kadayıflı muhallebi

başlık etiketi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Çıtır kadayıflı muhallebi

selamün aleyküm arkadaşlar. bu tarifi daha önce denediğimde kadayıfları kızartırken toz şeker kullanmıştım ama rahatsız ediçi şekilde şeker ağza geliyordu. nedense erimemişti. o yüzden ben şekersiz yapyım ki zaten böylede adı gibi çıtır kadayıflı muhallebi oluyo

Malzemeler

Muhallebi için;

4 su bardağı süt

4 yemek kaşığı pirinç unu

3 yemek kaşığı nişasta

5 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket krem şanti (ikililerin 1'i)

isterseniz vanilya yada farklı bir aroma

Kadayıf için

iki yemek kaşığı tereyağı

200-250 gr kadar kadayıf (hazır kavrulmuş da kullanabilirsiniz)

Yapılışı

muhallebi malzemelerini; süt, pirinç unu, nişasta, şekeri karıştırıp göz göz olana kadar pişirin.henüz sıcakken vanilya ve tereyağını karıştırıp eritin ve soğuyunca kremşantiyi ekleyin.

ayrı bi tencerede yağı eritip kadayıfları ekleyin ve sürekli karıştırarak rengi açık kahverengi olana kadar kavurun ve soğoyunca yarısını kullanacağınız kap ya da kupların alt kısmına yarısını da muhallebinin üzerine serperek servise hazırlayabilirsiniz. bekledikçe kıvamı daha da güzelleşiyor hatta tam kıvamını ertesi gün alıyo ama hemen soğuyunca da servis etseniz herkes beğenecektir inşallah afiyet şifa olsun..

Püf noktası: kadayıf ve muhallebiyi soğuyunca birleştirin ki kadayıf çıtırlığını kaybetmesin!

3 Ağustos 2018 Cuma

Brownie Tarifi

Brownie tarifi

Kek Tarifi

kek

Çikolatalı Brownie

Selamün aleyküm arkadaşlar. Rabbim ömrünüzü hayır için bereketli kılsın.yediklerimiz dert değil deva olsun.

Bugün üzerinde hafif çıtır incecik kabuğu, içinde ıslak ve yumuşacık çikolatalı yapısıyla misler gibi kolay bir brownie tarifi paylaşacağım.

MALZEMELER

1 Fincan Şeker

1/2 Fincan + 80 gr Bitter Çikolata

3/4 Fincan Un 2 Adet Yumurta

1/4 Çay Kaşığı Karbonat 1 Paket Vanilya

1/4 Fincan Su

1/2 Fincan Sıvıyağ

2 Yemek Kaşığı Espresso Kahve (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Önce yağ ve çikolatayı benmari usulü eritelim.Hafif erimeye başlayınca su ve kahveyi ekleyip karıştıralım, kaynamadan eridiği zaman ocaktan alıyoruz.direk unu ekleyelim ve spatulayla yedirelim. çok karıştırmamaya dikkat edelim yoksa kek gibi değil de ekmeğimsi bir yapısı olur. karıştiralım soğuyunca yumurtaları ekleyelim,diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsiye dökelim 160 derecede 13-16 dk arası pişireceğiz kesinlikle sıcak yemeyin hiç tadını alamazsınız. soğuyunca servis edebilirsiniz. isterseniz üzerine vişne atıp bu tarifi vişneli brownie olarak da yapabilirsiniz.

**BU TARİF 4-5 KİŞİLİKTİR

**Bir çay fincanı 3 kahve fincanına denktir

1 Ağustos 2018 Çarşamba

Damla çikolatalı kek

Damla Çikolatalı Kek

Kek Tarifleri

Damla çikolatalı kek

çikolata soslu kek

Malzemeler

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1,5 çay bardağı süt

2 su bardağı un

kabartma tozu

1 çay bardağı damla çikolata

1 su bardağı şeker

Yapılışı

Sıvı malzemeleri karıştırıp şeker eriyene kadar çırpalım. sonra un ve kabartma tozunu da ekleyelim.aynı yöne çırpmadan spatulayla karıştırarak yedirelim. damla çikolatayı da ekleyip yahlaığımız kalıba dökelim. 200 derece ısınmış fırına koyalım ve 5 dk kadar sonra kek kabarmaya başlayınca 170 dereceye indirelim ve en az 20 dk kapağını açmayalım. sonra kürdan testi yaparak kontrol edelim.

Sosu için ise yarım paket krema ve 20 gr kadar çikolatayı eritip kekin üzerine dökelim ve servise hazırlayalım. Deneyen herkese afiyet şifa olsun..