Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

fırında tavuk tarifi

Fırında lokum gibi tavuk tarifi
Fırında lokum gibi tavuk tarifi

Selamün aleyküm arkadaşlar size küçük bir sır vereyim .. terbiyeli olan etleri akşamdan terbiye Edip dolapta dinlendirmek çookk lezzetli kılıyor yemeğimizi. Ayrıca tavuğa köri ve mayonezi de çokk yapıştırıyorum mmmh. Bu postu sabahın 7 sinde yazıyorum ama canım tavuk çekti  😅. Neyse arkadaşlar çok gevezelik etmeyeyim de tarife geçeyim ben.

Malzemeler:

Yarım kilo kadar tavuk ( kullandığınız parçalar kalın olmasin misal bagetse açın iç kısmını göğüs ise ikiye bölüp inceltin )

1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı yoğurdun sulu kısmından
Yarım çay bardağı sıvı yağ- zeytin yağı karışık

Tavuk güzelce yıkanıp tercihen derisi alınınca (bence deriyle pişirmek daha güzel yapıyor asıl tadı yağı orada) malzemelerin hepsi karıştırılıp dolapta dinlenmeye bırakılır. Diğer gün fırın paşetinde ( poşete kurdanla bir kaç delik açmayı unutmayın) 200 derecede kızarana kadar pişirilir. İsteğe bağlı pilav salata yanında tavsiyemdir :) deneyimlere afiyet olsun arkadaşlar..

** Aceleniz varsa yarım saat dinlendirin pişirebiliriz ama aynı sonucu beklemeyin
**Fırın poşeti yoksa tercihen ağzı kapalı bı kapta pişirebilirsiniz ama aynı yumuşaklık olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard