Közlenmiş kırmızı biber çorbası tarifi |
3 adet etli kırmızı biber
3 çarliston domates (veya 1 orta boy domates)
1tepeleme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 litre (5 su bardağı) et suyu
Karabiber ve tuz
Yapılışı
Ben biber ve domatesleri direk gaza temas etmesin diye şekildeki gibi közledim. Kanını soyduğumuz için folyonun da zararının olmayacağını düşündüm.
Közlenmiş biber ve domatesleri robatta çekiyoruz. Küçük bir tencerede tereyağını ve unu kavuruyoruz. Un kokusu gidince yavaş yavaş et suyunu ekliyoruz tuz ve karabiberi de ekleyip topaklanma olduysa blendirdan geçirip bir taşım kaynatıyoruz. Çok güzel bı çorba oldu bence yiyenlere afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder