Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

En tatlı bomba

tatlı bomba Kkmeta content='' name='msvalidate.01'/>

çikolatalı puflar

pratik tatlı

Selamün aleyküm arkadaşlar;bugün canınız tatlı çektiğinde sizi en alâ şekilde doyuracak pratik bir tatlı tarifin var sunumu da şahane. Bu sürpriz toplar en vazgeçilmez lezzetlerinizden olmaya aday. E tarife geçelim ve sizi de merakta birakmayalim.

Malzemeler;

yarım çay bardağı ılık süt,

yarım çay bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya (yarım yaşamaya da olur)

bir çimdik tuz

içi için yeteri kadar kahvaltılık çikolata

üzeri için pudra şekeri

kızartmak için sıvıyağ

önce ılık su ve süte maya karıştırıp üzeri hafif köpürme kadar bekletiyoruz. Sonra tuz ve yeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar) ekliyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada birer tatlı kaşığı kadar çikolataları yağlı kağıda aralıklarla dizip buzluğa atalım ki hamur içine koyması zor olmasın. Dondurmadan da yapabilirsiniz ama kapatması zor oluyor. Belki en son karardıktan sonra pişilerin içine şiringayla da koyabilirsiniz ( aklıma yeni geldi denemek lazım :)))

mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine çikolataları koyup dikkatlice güzel bı şekilde kapatalım ki kabarirken açılmasın. Daha sonra yağı kızartılır içi çikolatalı topları içine atalım ve kızarana kadar pişirelim.

biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz

Deneyenlere afiyet şeker olsun

* bu tarif 4 kişiliktir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard