Farmasi resmi web sitesi değildir Farmasi üye ol = http://www.farmasiint.com/default?RefGuid=71478b23-bfbc-4de7-96ca-e366560b1c80 Hem saglikli hem helal ve kaliteli urunler icin, ek iş imkanı için, farmasi kayıt için kısacası kadına dair herşey icin

Kadının Ailedeki Yeri

Ah biz kadınlar..

Kadının Ailedeki Yeri

Selamün aleyküm arkadaşlar.sonbahar temizliğinin tam ortasında oğlumu uyutmuşum. Cilt bakimimi yapmışım e bı de kahve keyfi yapmasam olmazdı dimi:). Ama yalnız da içiliyor neyse ki sizler varsınız. biz kadınlar herseyle uğraştığımız için bazen psikolojik patlamalar yaşayabiliyoruz. O yüzden arada kendimizi şımartmaktan da çekinmeyelim. Kadinsaniz hele anneyseniz işiniz çok zor bı de benim gibi çalışıyorsanız ve yardımcınız yoksa ve de tek bı çocukla!!

Tek çocuk mu? Bı de üç beş olsa napicaksin demeyin çok tecrübeli 5 çocuk annesi ablam her zaman tek çocuğa bakmak daha zor der bana. Şöyleki hem annesi hem arkadaşı herşeyi sizsiniz ve hep sizin peşinde koşar işte o bakımdan zor. Ama tabi zorluk diye yazdıklarımın hepsi tek tek şükür sebeplerim çok şükür.

Evet biz mümin kadınlar ne yapmalıyız ve nelere dikkat etmeliyiz bı hatırlayalım mi?

mesela kadın evin neşesidir. Gulumseyebildigi kadar gülümsemeli ki ev huzurla dolsun!

her daim şükretmeli varlığına,darlığına şükretmeli ki kimse şikayet nedir bilmesin.

sabretmeli elbet,ama günaha goz yummak değil kastimiz, erkektir yapar değil, kocamdir döver de sever de değil, İslam'ın verdiği haklar hudutlar en iyi rehberdir kadına, aldatiyorsa eşi buna katlan demez, dövüyorsa adam istediğini yapsın demez, zayıfların hakkını koruyun der, kadının hakkına en çok o riayet eder..ha başka çareniz yoksa dua edin biz de öylesine dua edelim. Rabbim tüm mu' minleri dünya ve ahiret sıkıntılarından muhafaza etsin (amin).

kadın evin herşeyidir. Herkesin arkasını kollayan,kirginlari barıştıran, neslini namaza alıştıran.. kadın varlığa sebep olan en güzel varlıktır..

merhamet abidesidir kadın. Eğer bı kadın kıymet vermezse eşine, çocuğuna kimse vermez bekleme boşuna. Meşhur değil midir karısına bile söz geçiriyor!!(tabi bu söz yanlış) Evet erkek evin reisidir.oyle de olmalı karşı değilim çünkü her toplulukta bı baş olmali. Ama bu dayatmalar olarak göstermemelidir kendini. Ben reisim ev işi asla yapmam dememeli erkek. Yorgunsa kadın, hamileyse, hastaysa, ya da az biraz şımertılası varsa ne çıkar küçük bı kahvaltidan ya da çocuğu parka çıkarıp kadına dinlenme fırsatı vermekten.Anca muhabbeti arttırırsınız. Aradaki muhabbet de tüm bireyleri vezir etmeye yeteer.unutmayin ki aile de mutlu ettiğiniz kadar mutlu olursunuz.

Aile gövde gösterisi yapılacak yer değil. Aile erkeklik taslanarak ya da triple, gevezelik yada cazgırlikla adama ne kadar laf geçirebiliyorumun test edileceği; hele ki bunlarla etrafa hava atılabilecek biyer hiç değil!! Düşünün bı evli olan bayanlar bı araya gelince illaki eşlerden bahsedilir. Kimi der hiç yardım etmiyor, herşeyi benden bekliyor... Kimi der bı dediğimi iki etmez, paramız ayrı, ben istediğimi yaparım bana bişey diyemez!! Hiç kusura bakmayın bu sohbetler çok sağlıksız. Merak etmeyin her kadın ya da erkek istese adama söz geçirir ama huzur ve muhabbetin söz dinletmekten mühim olduğunu bilen kişiler bunu korumak için oturup konuşarak anlaşmaya çalışır gerektiğinde de alttan almayi, özür dilemeyi bilir.

sevin kardeşim.kimseye bişey dedirtmeyin. Kimsenin yanin da da eşinizle, çocuğunuza kötü söz etmeyin. Sevgi muhabbet evliliğin en temel taşı belki de. İslam'da da Hz Muhammed eşinden şikayetçi bı Sahabiye illaki hoşuna gidecek bir özelliği vardır diyor. Ona bak diyor. Ama biz napiyoruz. Herşey iyi hoş da ama şunu şöyle yapiyoo!! Kim mükemmel ki senin de, benim de hatalarım var evlilik bazen alişmaktir, bazen sabretmektir.. evlilik ince bı ipin üzerinde yürümeye benzer fazla sallandırırsan düşersin. Aslinda bu yüzden düşünmeden konuşulmamalı. Amaan eşim ne de olsa bana katlanması lazım deyip ağzınıza geleni söylerseniz muhabbet biter ve soğukluk girerse işte o yuva cennet bahçesinden donuverir bı cehennem çukuruna. Birbirine muhabbetle bakmak yerine her haline gıcık olmaya başlarsınız. Yemeği onun için severek hazırlamak yerine söylene söylene işkence haline gelerek yaparsınız. Gülümsemek mutlu olmak varken asık suratlarla birbirini tersleyen aynı evde yaşamak zorunda kalmış hissiyle dolup yaşarsınız? Ee dünyalık ya da ahretlik ne geçecek elinize!!!

Rabbim iki cihanda da mutluluğumuzu daim etsin. Gözünüzü aydınlatacak eşler ve zürriyyetler nasip etsin ve bizi Saliha hanımlardan eşlerimizi de salihlerden eylesin. Mutlu edin mutlu olun seviliyorsunuz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard